Showbiz

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Τέλος εποχής για το εστιάτοριό της μετά από 27 χρόνια

Η διάσημη μαγείρισσα αποκάλυψε τον λόγο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κουζίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι συνέβη με το εστιατόριο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου
© Μαρία Εκμεκτσίογλου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου σε μία μάλλον στενάχωρη αποκάλυψη και η σχέση της σήμερα με την πολίτικη κουζίνα

Συνέντευξη μετά από καιρό παραχώρησε η γνωστή μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου, προχωρώντας σε μία μάλλον στενόχωρη αποκάλυψη για την επαγγελματική της δραστηριοποίηση. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο ένθετο της εφημερίδας «Εστία», αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το εστιατόριό της μετά από 27χρόνια, καθώς στο σημείο ανεγέρθηκαν άλλης χρήσης κτήρια.

«Έπειτα από 27 χρόνια λειτουργίας, το έκλεισα, γιατί στη θέση του έγιναν τρεις ουρανοξύστες. Στον έναν από αυτούς έγινε και ξενοδοχείο. Το ρεστοράν μου θυσιάστηκε για τους ουρανοξύστες, όπως μου λένε οι τρεις γιοι μου. Οι ιδιοκτήτες πούλησαν το κτήριο όπου στεγαζόταν η κουζίνα μου, το μαγαζί μου και ο κήπος μου. Το σπίτι μου ήταν κοντά με το μαγαζί μου. Το σπίτι μου σώθηκε», εξομολογήθηκε με εμφανή την πικρία της, η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Η ίδια όταν ρωτήθηκε πού διοχετεύει την ενέργειά της πλέον, είχε μια αρκετά καλή απάντηση, καθώς με σταυρωμένα τα χέρια δεν μένει, ωστόσο, έχει έτοιμο και το βιβλίο της με θέμα την Πόλη και την κουζίνα της.

«Ευτυχώς, τη δημιουργία μου τη βγάζω στο εστιατόριό μου στο Φετιγιέ, η Παλαιά Μάκρη για τους Μικρασιάτες. Σε ένα νησάκι πολύ κοντά από τη Ρόδο, από την πλευρά της Τουρκίας, φτιάχνω καλή πολίτικη κουζίνα εδώ και τέσσερα χρόνια. Είναι η περιοχή της αρχαίας Λυκίας με τους αρχαίους τάφους στους βράχους...Πλέον χωρίς το μαγαζί μου στην Πόλη βρήκα χρόνο να γράψω ένα βιβλίο για την Πόλη, που πολλοί θεωρούν ότι είναι η δική μου ζωή αλλά εγώ τους λέω ότι είναι ένα μυθιστόρημα και αυτό ισχύει. Μου λένε «γιατί δεν αφήνεις την Πόλη;». Μα μπορώ να φύγω από τον Βόσπορο; Άλλωστε, διδάσκω και στο πανεπιστήμιο. Πού να αφήσω τους φοιτητές μου; Έχω έδρα πάνω στην Ιστορία των Τροφίμων και κάνω και μάθημα για την πολίτικη κουζίνα».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.