- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας για Ελευσίνα: Τα ελληνικά ναυπηγεία επιστρέφουν στο επίκεντρο της ανάπτυξης
Στο συνέδριο «Blue Strategy Summit 2026», ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι η ανάπτυξη της ναυπηγικής δραστηριότητας μπορεί να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία
Μήνυμα στήριξης προς την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία και τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται γύρω από το λιμάνι της Ελευσίνας, έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος περνά πλέον σε μια νέα περίοδο ανασυγκρότησης και επενδυτικής δυναμικής.
Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων «Blue Strategy Summit 2026», ανέφερε ότι «το θέμα των ναυπηγείων μέχρι πρότινος ήταν μια πικραμένη ιστορία», σημειώνοντας ωστόσο ότι σήμερα υπάρχουν ελληνικά ναυπηγεία που αναπτύσσονται, πραγματοποιούν νέες προσλήψεις και δημιουργούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της περιφέρειας και των νησιωτικών περιοχών.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι η ανάπτυξη της ναυπηγικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές πολιτικές και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μπορεί να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει θεσμικά τον κλάδο, δίνοντας τη δυνατότητα στα ελληνικά ναυπηγεία να συμμετέχουν «επί ίσοις όροις» σε εξοπλιστικά προγράμματα εθνικής άμυνας, αλλά και σε διαγωνισμούς που αφορούν ανάγκες σωμάτων ασφαλείας και κρατικών υπηρεσιών, με ειδική αναφορά στα νέα σκάφη του Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που δρομολογούνται για το λιμάνι της Ελευσίνας, επισημαίνοντας ότι η εντολή προς το ΤΑΙΠΕΔ για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη σύγχρονης μαρίνας και νέων λιμενικών υποδομών, συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Αττικής.
Όπως τόνισε, η αξιοποίηση της περιοχής μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, ενισχύοντας τόσο την τοπική οικονομία όσο και τον συνολικό γεωοικονομικό ρόλο της χώρας στη Μεσόγειο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση αποφυλάκισης Γιωτόπουλου
Σχεδιαστικός ορίζοντας που φτάνει έως και τα 1.000 χρόνια
Στο συνέδριο «Blue Strategy Summit 2026», ο υπουργός Ναυτιλίας
Περιοδεία Γεραπετρίτη σε έξι πρωτεύουσες τον Ιούνιο με φόντο τη διεύρυνση της ΕΕ
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ώριμη, προνοητική και συνεπής πολιτική», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Ο oδηγός αποτελεί ένα πρακτικό και ολοκληρωμένο εργαλείο για την κατανόηση και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για τη στήριξη της οικογένειας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής
«Εμείς είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτικές και να απαντάμε σε προτάσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο επί σειρά ετών οικονομικός διευθυντής του κόμματος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κουμουνδούρου
Σχολίασε την κριτική Σαμαρά στον Μητσοτάκη αλλά και τη στάση Καραμανλή
Μελέτη καταγράφει ρεκόρ 20ετίας στις ξένες επενδύσεις, άλμα του ΑΕΠ και εντυπωσιακή μείωση του χρέους
«Έχουν αφαιρέσει αποδεδειγμένα τόσες ζωές»
«Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θέλουν χρόνο για να αποδώσουν», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Σχολίασε και την παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, Λάουρα Κοβέσι
Με συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό ξεκίνησε ο πρωθυπουργός τη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2026»
Ζητά άμεση δημοσίευση της κρίσιμης απόφασης από τον Άρειο Πάγο
5+1 πράγματα να προσέξετε πριν ταξιδέψετε με πλοίο
Πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους
Στον «πάγο» το πρόγραμμα
Από τι ώρα και μετά μπορούν να πηγαίνουν στα ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.