- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νίκαια: Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίζεται το έργο στο νοσοκομείο με αριθμούς και παρεμβάσεις
Η απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα γεγονότα στο Γενικό Κρατικό
Νίκαια: Στο επίκεντρο το νοσοκομείο — ο Άδωνις Γεωργιάδης αντικρούει τις αιτιάσεις
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με φόντο τα επεισόδια στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για χειρισμούς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής: «δεν έχω σκοπό να τσακωθώ μαζί της. Είναι και λίγο βαρετό».
Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι το βασικό ζήτημα είναι εάν ήταν σωστό ή όχι να επιχειρηθεί, όπως είπε, να εμποδιστεί διά της βίας η είσοδός του σε δημόσιο νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι την τελική κρίση την έχουν οι βουλευτές και ο ελληνικός λαός.
Παράλληλα, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την ενίσχυση του νοσοκομείου της Νίκαιας τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός αυξήθηκε από 33,3 εκατ. ευρώ το 2019 σε 58,7 εκατ. ευρώ το 2025, δηλαδή κατά 76%.
Όπως ανέφερε, το νοσοκομείο διαθέτει σήμερα περίπου 30% περισσότερο προσωπικό σε σχέση με το 2019, με σημαντική αύξηση σε γιατρούς, ειδικευόμενους, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ έχουν ενισχυθεί και οι κλίνες σε κρίσιμους τομείς όπως τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
Από την πλευρά της, η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες που επικράτησαν στο νοσοκομείο.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις γύρω από την κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας, με τον υπουργό να επιμένει στην παρουσίαση των στοιχείων ενίσχυσης και την αντιπολίτευση να ασκεί κριτική για τους χειρισμούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα γεγονότα στο Γενικό Κρατικό
O ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον υπουργό για αναφορές στη «θεωρία των δύο άκρων»
«Αυτή είναι η πιο προκλητική και πιο χυδαία άρση ασυλίας μου»
«Η ΑΙ να υπηρετεί τους ανθρώπους μέσα από αξιόπιστες συνεργασίες», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Θέλανε να φοβηθώ και να φύγω, αλλά αυτό δεν έγινε» είπε ο υπουργός Υγείας
Στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών
Προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη διασωστών
Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 18 Φεβρουαρίου 2026
Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσω κινητού τηλεφώνου από την επόμενη εβδομάδα
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον διακεκριμένο συνταγματολόγο και πρώην υπουργό, τονίζοντας την προσφορά του
Tι ανέφερε για την εφαρμογή παρακολούθησης τρένων
H δήλωση με αφορμή τον θάνατο του συνταγματολόγου και ακαδημαϊκού
Ο συνταγματολόγος, καθηγητής ΑΠΘ και πρώην υπουργός πέθανε σε ηλικία 82 ετών
Iδιαίτερη αναφορά στην κοινή τους ακαδημαϊκή πορεία
Ποιοι κερδίζουν έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις
Η κυβερνησιμότητα ως κριτήριο ωριμότητας σε ένα κατακερματισμένο κομματικό σύστημα
Με την ολοκλήρωση του σχεδίου, το δίκτυο τρόλεϊ θα περιοριστεί στα 44 χιλιόμετρα από τα 144 που ήταν αρχικά
Διευκρινίσεις από ΚΕΠΕΑ και ΓΣΕΕ
Ήδη κυκλοφορούν σενάρια κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», που μας γυρίζουν σε ένα ανάποδο 1989. Η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας είναι υπαρκτός κίνδυνος.
Οι τιμές στα περισσότερα θαλασσινά εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με το 2024 και το 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.