- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Π. Μαρινάκης προς αγρότες: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με όρους τελεσιγράφων
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Π. Μαρινάκης προς αγρότες: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με όρους τελεσιγράφων
Σαφές μήνυμα στους αγρότες πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να λειτουργούν με «όρους τελεσίγραφων» εξέπεμπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση τω πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας (12/01/26).
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκίνησε την ενημέρωση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαδρίτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε Στ’. Όπως είπε, στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να κυριαρχήσουν ζητήματα διεθνούς, περιφερειακής και ευρωπαϊκής ατζέντας, με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.
Ερωτηθείς για τη σύνθεση των επιτροπών των μπλόκων, που αναμένεται να προσέλθουν στα αυριανά ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: Θα είναι δυο συναντήσεις επειδή εκείνοι δεν ήθελαν να είναι στην ίδια συνάντηση με άλλους. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους τελεσίγραφων. Θα κάνουμε δυο συναντήσεις με την πρώτη ομάδα των κινητοποιήσεων και με εκείνους που οι άλλοι δεν θέλουν να συμμετέχουν. Για προφανείς λόγους ασφαλείας περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων. Στη μια το μεσημέρι θα γίνει η πρώτη συνάντηση και αμέσως μετά η δεύτερη» είπε.
Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι περίπου 9 στους 10 αγρότες που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «ΓΑΙΑ» δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό σημαίνει πως θα λάβουν τη νέα χαμηλή τιμή των 8,5 λεπτών ανά κιλοβατώρα για το αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις 177.954 αγροτικές παροχές ρεύματος που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ:
- 155.103 παροχές, δηλαδή το 87,2% των αγροτών είναι ενεργοί στο ΓΑΙΑ χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές,
- 6.215 παροχές, δηλαδή το 9,1% των αγροτών είναι ενεργοί με ληξιπρόθεσμες οφειλές, που εντάσσονται σε διαδικασία ρύθμισης και
- 6.636 παροχές, δηλαδή το 3,7% των αγροτών είναι μη ενεργοί στο ΓΑΙΑ, καθώς πρόκειται για νέες παροχές ή παροχές σε διαδικασία επανένταξης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.