- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντάισελμπλουμ: Λογοδοτεί για μπόνους σε τραπεζίτες
Σε εξεταστική επιτροπή του κοινοβουλίου της Ολλανδίας
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κλήθηκε για να λογοδοτήσει ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας του για τους χειρισμούς του στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group και για αυξήσεις αποδοχών ανώτατων στελεχών της τράπεζας. Το Bloomberg αναφέρει ότι o Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο κοινοβούλιο μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. «Ο Ντέισελμπλουμ θα αντιμετωπίσει μία δύσκολη συζήτηση στο Κοινοβούλιο», δήλωσε βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, ο Ολλανδός υπουργός είχε χαρακτηρίσει τις αυξήσεις ανόητες, αλλά υποσχέθηκε ότι «θα τις υποστηρίξει από την άποψη της νομιμότητάς τους». Τον περασμένο μήνα στην ετήσια έκθεση της ABN Amro αποκαλύφθηκε ότι έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον κατηγόρησαν ότι δεν λαμβάνει υπ' όψιν την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων. Ταυτόχρονα η τράπεζα επέτρεψε την αποχώρηση εργαζομένων και «πάγωσε» τις αμοιβές των άλλων υπαλλήλων της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.