- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία αλλά όχι ρήξη με τους εταίρους»
Ανακοίνωση από το Ποτάμι
Με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Η Ελλάδα πρέπει να ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και κάθε κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση- όπως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα- είναι θετική»
Επίσης σημειώνει ότι «Σημαντική είναι επίσης η ανάγκη προσέλκυσης επενδυτών αλλά και η επίτευξη συμφωνιών στον ενεργειακό τομέα. Η εξωτερική πολιτική όμως οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Να ασκείται στη βάση μακροπρόθεσμων στόχων και όχι μέσω σπασμωδικών κι ευκαιριακών κινήσεων. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι η πολιτική λύση που επιδιώκει με την Ευρώπη προϋποθέτει μια σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης. Και η εμπιστοσύνη δε χτίζεται με συμπεριφορές “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία λοιπόν, αλλά όχι ρήξη στις σχέσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ.
Η Ελλάδα είναι ισχυρό μέλος της ΕΕ. Αυτός είναι ο διαχρονικός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας. Μια Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και εκτός ΕΕ, αποδυναμωμένη και απομονωμένη, θα είναι έρμαιο στις στρατηγικές επιδιώξεις εκείνων που επιδιώκουν να αυξήσουν τις δικές τους ζώνες επιρροής.
Αν θέλουμε λοιπόν να ενισχύσουμε τη διεθνή θέση μας και να ασκούμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με ειδικό βάρος, οφείλουμε να μείνουμε στο κέντρο της ΕΕ. Ετσι θα μπορούμε να έχουμε και ενεργότερο ρόλο ως “γέφυρα” με χώρες εκτός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.