- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
«Ποιο είναι το κόστος των βίντεο της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους;»
Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στην πρόεδρο της Βουλής
Με ερώτησή του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζητάει να γίνει γνωστό το κόστος της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους (που φέρεται να είναι 16.000 ευρώ) καθώς και το κόστος των βίντεο –μόλις κυκλοφόρησε και δεύτερο- και το όνομα της εταιρείας παραγωγής τους.
Η ερώτηση ως έχει:
ΠΡΟΣ: Tην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΘΕΜΑ: «Κόστος λειτουργείας της “Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” και του σχετικού διαφημιστικού ‘σποτ’».
Αθήνα, 7 Απριλίου 2015
Κυρία Πρόεδρε,
Με πρόσφατη πρωτοβουλία σας, συστήσατε και θέσατε υπό την αιγίδα σας τη λεγόμενη “Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους”, στην οποία δεν κλήθηκε να συμμετάσχει κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα πλην των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, ενώ φέρονται να συμμετέχουν επ’αμοιβή (;) πολιτικά, πρώην πολιτικά στελέχη και «τεχνοκράτες» δικής σας επιλογής.
Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ιδιότυπης αυτής «Επιτροπής», η οποία δεν είναι Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά τον Κανονισμό της Βουλής, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση της συγκρότησής της ούτε συμμετοχή Βουλευτών.
Το κόστος της πρώτης αυτής συνεδρίασης φέρεται να ανήλθε στα 16.000 ευρώ, τα οποία κάλυψε η Βουλή των Ελλήνων.
Επίσης, σήμερα, πριν από λίγες ώρες, είδε το φως της δημοσιότητας διαφημιστικό ‘σποτ’ για τη σύσταση και τη λειτουργία της “Επιτροπής”, το οποίο απευθύνεται στους πολίτες.
Ακόμη, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας το κόστος αυτού του διαφημιστικού ‘σποτ’, ούτε και το όνομα της εταιρίας παραγωγής του.
Για τους παραπάνω λόγους, επιθυμώ να σας ζητήσω, κυρία Πρόεδρε, να ενημερώσετε άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία σχετικά με τα παρακάτω :
· Ποιο το κόστος της σύστασης και λειτουργίας της λεγόμενης “Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους”, ποιες οι διαδικασίες επιλογής των συμμετεχόντων σε αυτή, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας τους;
Τα παραπάνω κόστη καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό της Βουλής κι εάν ναι, από ποιους Κωδικούς.
· Ποια η εταιρία Παραγωγής της διαφημιστικής ταινίας, ποιο το κόστος της συγκεκριμένης παραγωγής, καθώς και το κόστος προβολής της στα ΜΜΕ.
Επειδή, κυρία Πρόεδρε, οι καιροί «ου μενετοί», είμαι βέβαιος πως θα διασφαλίσετε απόλυτη διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την προώθηση της πρωτοβουλίας σας αυτής, τιμώντας τόσο τη Βουλή των Ελλήνων και τους συναδέλφους σας Βουλευτές που σας αναδείξαμε στον θώκο σας, όσο και τους Έλληνες πολίτες που, συνεχίζοντας τις θυσίες και παραμένοντας συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, αξιώνουν πλήρη λογοδοσία από την Εθνική Αντιπροσωπεία και την ηγεσία της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.