- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αβραμόπουλος: Μη συγχέετε τη διαπραγμάτευση με τη μεταναστευτική πολιτική
Ο Πρωθυπουργός μίλησε για αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ
Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον επίτροπο αρμόδιο σε θέματα Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική στρατηγική «μακράς πνοής» για τη μετανάστευση, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και «μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι υπάρχουν κράτη μέλη που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις των μεταναστευτικών ροών και για αυτό θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και του κανονισμού Δουβλίνο III.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η μετανάστευση και η ασφάλεια των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος «δεν είναι μόνη της» και πως «η Ευρώπη είναι στο πλευρό της». Ζήτησε το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής να μη συγχέεται με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ούτε να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η Κομισιόν προβληματίζεται για το σύστημα του Δουβλίνου και σημείωσε πως «είναι κοινή συνείδηση ότι πλέον κάτι πρέπει να αλλάξει», αλλά εξήγησε ότι αυτό εξαρτάται από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος μετέφερε στον Πρωθυπουργό μήνυμα φιλίας από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους επεσήμανε ότι «η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδος». Μάλιστα, ευχήθηκε να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατό και πρόσθεσε πως δεν διανοείται θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακυβεύσει την ιστορική κατάκτηση της Ελλάδας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μου λείπει η πιο ανεπίσημη συμμετοχή μου στη ζωή» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Aπέτυχε γιατί τον ένοιαζε μόνο να πάρει την εξουσία» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Tα όρια της νομιμότητας στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες
Από το κυνήγι των εκπτώσεων στις οικονομικές διακοπές
Οι συσκευές τηλεϊατρικής δίνουν τη δυνατότητα για εξειδικευμένες εξετάσεις επί τόπου
Η αναφορά στο κράτος δικαίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θάνατο της Μάρως Κοντού
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.