- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκέι = όλα και τίποτα
Γκέι λαϊφστάιλ. Γκέι ζωή. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτά;
Γκέι λαϊφστάιλ. Γκέι ζωή. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτά; Είναι να βγαίνεις σε γκέι μπαρ; Να διαβάζεις γκέι βιβλία; Να ψωνίζεσαι σε γκέι χώρους; Να φοράς γκέι ρούχα;
Το πρόβλημα δεν είναι τα μπαρ, οι χώροι ή τα ρούχα, αλλά το «γκέι». Ως λέξη σημαίνει τα πάντα και το τίποτα. Είναι μια λέξη μαγική: χωράει ό,τι της χώνει ο καθένας. Θηλυπρεπείς κομμώτριες, νεάτερνταλ αρκούδοι και κομπλεξικοί οικογενειάρχες, όλοι κάνουν έρωτα με άντρες. Ο περισσότερος κόσμος (μαζί κι οι γκέι) πιστεύει ότι το να είσαι γκέι σημαίνει να βγαίνεις σε «γκετοποιημένα» μαγαζιά, να φοράς μοδάτα ρούχα, να ψωνίζεις άντρες από το πάρκο, το διαδίκτυο ή τις σάουνες και ν’ ακούς Βανδή, Μαντόνα ή ηλέκτρο. Φαντάζομαι είναι γκέι αυτά. Αλλά γκέι είναι επίσης να διαβάζεις Μπουρντιέ, να τρως παϊδάκια και τζατζίκια σε ταβέρνες, ν’ ακούς Τσιτσάνη, όπερα ή κάντρι και να γνωρίζεις άντρες σε τσοντάδικα. Γκέι είναι όλα και τίποτα, γιατί το μόνο κοινό που έχουμε μεταξύ μας είναι το ότι γουστάρουμε άντρες.
Τότε γιατί γράφεις μόνο για γκέι μπαρ, σάουνες και βιντεοκλάμπ, με ρωτάνε κάποιοι. Δεν ενδιαφέρουν όλους τους γκέι αυτά. Εννοείται! Όμως γράφω επίσης για γκέι δικαιώματα, το Athens Pride και την ομοφοβία που βιώνουμε. Έλα όμως που αυτά δεν ενδιαφέρουν άλλους, οι οποίοι παραπονιούνται όταν η στήλη μυρίζει ακτιβισμό και διεκδίκηση. Που πάει να πει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε όλοι. Είμαστε διαφορετικοί.
Διαφορετικοί - ξεδιαφορετικοί, ένα πράγμα μας ενώνει: Το σεξ. Κι εδώ υπεισέρχονται διαφορές (πόσο, πού, πώς, με ποιους), αλλά ένα πράγμα παραμένει σταθερό: το χρειαζόμαστε. Όπως είπε κι ο Φρόιντ, η μόνη διαστροφή στο σεξ είναι το καθόλου.
Πού το βρίσκουμε λοιπόν το ρημάδι το σεξ; Εγώ, επιτέλους, το ’χω μες στο σπίτι μου, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω πολλά ψώνια τελευταία, αλλά ένα ιδιαίτερα κατάλληλο μέρος για σεξουαλικά ψώνια που μπορείτε να καταναλώσετε μόνοι ή με παρέα είναι η αλυσίδα γκέι sex shop Eroxxx. Από τα παλαιότερα της χώρας το DVDPlanet, η ναυαρχίδα τους, μετακόμισε από την Εμ. Μπενάκη στη Σταδίου 61, δίπλα στο Ζάρα της Ομόνοιας, στον πρώτο όροφο. Θα βρείτε γκέι ερωτικές ταινίες που μπορείτε να νοικιάσετε με τη βδομάδα, ν’ αγοράσετε ή να καταναλώσετε επιτόπου σε ιδιωτικές καμπίνες προβολών, πλήρως κλιματιζόμενες. Εκτός από τις τελευταίες κυκλοφορίες γκέι ταινιών, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σεξουαλικών ομοιωμάτων και άλλων ερωτικών παιχνιδιών για ν’ αλατοπιπερώσετε τη ζωή σας, αν σας φτιάχνουν αυτά. Δεν είναι ντροπή, μας το ’μαθε κι η Σαμάνθα. Προσωπικά βαριέμαι αφάνταστα τον ερωτικό εξοπλισμό, αλλά έχω φίλους που θεωρούν ότι το σεξ χωρίς παιχνίδια είναι σαν σουβλάκι δίχως πίτα.
Το DVDPlanet είναι ανοιχτό καθημερινά 10.00-22.00, Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 12.00-20.00. Το αδερφάκι του, DVDLAND, βρίσκεται Πανεπιστημίου 65, στο 2ο όροφο και είναι ανοιχτό καθημερινά 12.00-22.00. Έχουν κι ένα ξαδερφάκι στη Θεσσαλονίκη, το Videorama DVD Gay Club, Οδυσσέως 13, πλατεία Βαρδάρη, ανοιχτό 14.00-22.00.
Δεν κρατιέμαι, θα το πω: Εκτός απ’ το σεξ, όλοι οι γκέι άντρες έχουμε άλλο ένα κοινό: την καταπίεση. Την απέξω, της κοινωνίας, και την εσωτερική, που ’ναι χειρότερη. Γι’ αυτήν, όμως, οι περισσότεροι σφυρίζουμε αδιάφορα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για την Τουρκία
Σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων στην αγορά
Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σε αγορές και οίκους αξιολόγησης
Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Ένταση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων τον είχε κατηγορήσει νωρίτερα για υποκρισία
Τι επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Νέο πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων
Νέα στελέχη σε Δήμους και Περιφέρειες, με έμφαση σε ετοιμότητα, πρόληψη και συνεργασία φορέων
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου της Αθήνας
Προειδοποίηση της Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Αναλυτές βλέπουν επανάληψη του μοτίβου κακάο – Πίεση ζήτησης και προσδοκίες υπερπροσφοράς
Εγκρίθηκαν 20 Τομεακά Προγράμματα για ενίσχυση ανθεκτικότητας και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης
Μοιάζει σαν σύμπασα η ηγετική ομάδα να μην έχει αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και επιδιώκει διαρκώς να συναγελάζεται με ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την απώλεια της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής
Διαθέσιμος ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα
Η Ελλάδα ως ευρωπαϊκός πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας
Διεκόπη και πάλι η κοινοβουλευτική συνεδρίαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.