- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άννα Διαμαντοπούλου: «Μεταρρύθμιση δεν είναι να αλλάζεις έναν οργανισμό – είναι να αλλάζεις την πραγματικότητα»
Mε αφορμή τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ
Άννα Διαμαντοπούλου: «Μεταρρύθμιση δεν είναι να αλλάζεις έναν οργανισμό – είναι να αλλάζεις την πραγματικότητα»
Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο όρος «μεταρρύθμιση» έστειλε η Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ.
Μιλώντας στο TRT TV και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, η Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι η συζήτηση περί «δύσκολων μεταρρυθμίσεων» δεν μπορεί να εξαντλείται σε αλλαγές διοίκησης ή σε αναδιάρθρωση οργανισμών. «Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση είναι αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αλίμονο… Είδαμε τη “μεταρρύθμιση” στον ΟΣΕ, είδαμε και στα ΕΛΤΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, η αλλαγή ενός οργανισμού αποτελεί διαχειριστική πράξη και όχι μεταρρύθμιση. «Ο οργανισμός είναι εργαλείο μιας μεταρρύθμισης, όχι η ίδια η μεταρρύθμιση», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά και τελικά αποδυναμώνεται.
Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων, που να αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας ολόκληρων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας. Για τον πρωτογενή τομέα ανέφερε ότι πραγματική μεταρρύθμιση σημαίνει αναδιάρθρωση της παραγωγής, αναδασμούς, νέους τρόπους επενδύσεων και στήριξη των νέων αγροτών. Για τις μεταφορές μίλησε για ενιαίο εθνικό σχεδιασμό που θα συνδέει λιμάνια, οδικούς άξονες, σιδηροδρομικό δίκτυο, ακτοπλοΐα και αεροπορικές υπηρεσίες, «χωρίς να αφήνει καμία περιοχή εκτός».
Αναφερόμενη ειδικά στα ΕΛΤΑ, σημείωσε ότι μεταρρύθμιση σημαίνει να διασφαλίζεται το αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη στην καθολική ταχυδρομική υπηρεσία. «Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν όραμα, στόχο και κοινωνικό αποτέλεσμα — όχι απλώς αλλαγές ταμπελών», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα στους τουρίστες με αφορμή επεισόδια κατά τουριστών
Τι δήλωσε η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη
O αναλυτικός οδηγός του ΥΠΕΝ
Με αφορμή το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Έκτο βίντεο της καμπάνιας με πρωτοβουλία Παύλου Γερουλάνου - Καταγγελίες για απεντάξεις έργων
Ο πρωθυπουργός μετέβη προληπτικά στο Νοσοκομείο Χανίων
Τι αναφέρει νέα διεθνής οικονομική μελέτη σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Η γλυκιά διακοπή σκόρπισε χαμόγελα στον τηλεοπτικό αέρα
Λύνουν το πρόβλημα οι ανεμογεννήτριες; Τα ερωτήματα για έναν μη ειδικό είναι πολλά
«Οι μεταγραφές αεροδρομίου στην πολιτική δεν έχουν το αντίστοιχο αντίκτυπο όπως στο ποδόσφαιρο» σημείωσε
Και πιο συγκεκριμένα, με τα συμφέροντα της πλειονότητας των κατοίκων της χώρας
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Ένας διανοητής που αναζήτησε κάτω από την πολιτική επιφάνεια τις βαθύτερες πολιτισμικές και ψυχικές δομές και νοοτροπίες μιας κοινωνίας
Κατά τη διάρκεια της άδειας διατηρείται η ασφαλιστική κάλυψη
Το «σαφάρι» φοιτητών και γονέων ξεκίνησε, πάνω από 500 ευρώ τα ενοίκια στην Αθήνα
Τι λεφτά δικαιούνται όσοι εργάζονται αυτό το Σάββατο
Mε αφορμή τον νόμο Παρασκευόπουλου
Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.