- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ
Κατά τη διάρκεια άτυπης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε
Έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ
Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει εντός της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση για το κλείσιμο 204 καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με δεκάδες βουλευτές να εκφράζουν ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στη διοίκηση της εταιρείας και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια άτυπης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για το σχέδιο αναδιάρθρωσης, οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα. Πάνω από 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Γρηγόρη Σκλήκα, με πολλούς να μιλούν για «τεχνοκρατικές αποφάσεις χωρίς πολιτική λογοδοσία».
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε με ένταση πως «έχουμε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι τεχνοκρατική δημοκρατία», κατηγορώντας τη διοίκηση ότι αγνόησε πλήρως τους βουλευτές. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν τα γραφεία των ΕΛΤΑ κοστίζουν 180.000 ευρώ τον μήνα σε ενοίκια.
Ο Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισε την απόφαση «αυτογκόλ» και σημείωσε ότι πρέπει να εμπλακούν δήμοι και περιφέρειες στη συζήτηση, ενώ ο Χρήστος Μπουκώρος προειδοποίησε ότι «οι αγρότες βράζουν και τώρα προστίθεται ένα ακόμη πρόβλημα».
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς ζήτησε «παραιτήσεις», λέγοντας πως «δεν αντέχει άλλο να τον βρίζουν», ενώ ο Χριστόδουλος Στεφανάδης απαίτησε να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο.
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη Β’ Πειραιά προειδοποίησε ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να στηρίξουν κοινοβουλευτικά το σχέδιο, ενώ η Φωτεινή Αραμπατζή επέκρινε τον κ. Σκλήκα λέγοντας πως «δεν μπορεί να μιλά για τεχνοκρατικές προσεγγίσεις όταν το πολιτικό κόστος το επωμιζόμαστε εμείς».
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Κατσανιώτης ανέφερε πως «το καζάνι βράζει» και αναρωτήθηκε «γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση με έναν αναρμόδιο υπουργό και δύο τεχνοκράτες».
Η υφυπουργός Μετανάστευσης Σέβη Βολουδάκη έθεσε θέμα ευθυνών, ρωτώντας «τι έκαναν οι διοικήσεις τόσα χρόνια», ενώ η Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε πως «αν δεν ήμασταν εμείς εδώ, δεν θα ήσασταν κι εσείς».
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα στη λειτουργία των ΕΛΤΑ, ενώ ο επικεφαλής του Υπερταμείου Γιάννης Παπαχρήστου σημείωσε ότι «το Υπερταμείο υποστηρίζει, αλλά δεν ασκεί διοικητικό ρόλο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αντιπαράθεση αφορούσε την εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας μιλά για ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν και πρόοδο στις συζητήσεις για την παράταση της συμφωνίας
Με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Η ΝΔ προηγείται με 25,1% και διαφορά 14,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Πτώση θετικής στάσης για νέα κόμματα
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης – Χαμηλή απήχηση για τα νέα κόμματα Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Μέτρα στήριξης στο τραπέζι, με πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση
Η αιχμηρή ανάρτηση του Γιάννη Μεϊμάρογλου
«Κάνουμε το καθήκον μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός
Τι συζητήθηκε στην τριμερή με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Εμανουέλ Μακρόν και του Νίκου Χριστοδουλίδη
Ηρωισμός, ιστορία και πολιτισμός σε 14 νέα συλλεκτικά και αναμνηστικά νομίσματα
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνας Μιχαηλίδου
Πώς υπολογίζεται και τι ισχύει στην περίπτωση που υπάρχει παραίτηση ή απόλυση
«Η Κύπρος δεν θα είναι ποτέ μόνη -Οι κινήσεις μας είναι αμυντικές», τόνισε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι δικαιούχοι, τι προβλέπει η σχετική ΚΥΑ
Με Patriot στη βόρεια Ελλάδα και F-16 για τη Βουλγαρία – 1.039 επαναπατρισμοί Ελλήνων από Μέση Ανατολή
Όλες οι πληρωμές ανά ταμείο ασφαλισμένων, πότε μπαίνουν οι επικουρικές
Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι που έχουν κάνει λάθος στην αίτηση
"Σήμερα δοκιμάζουμε την πρώτη μας σκέψη"
Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου εκτοξεύουν το κόστος βενζίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.