- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ του 2025 πρέπει να έχει ιδρυτικά χαρακτηριστικά – Να χαράξει όραμα για τη χώρα»
Kατά την εισήγησή της στην Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΣ του κόμματος
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ του 2025 πρέπει να έχει ιδρυτικά χαρακτηριστικά – Να χαράξει όραμα για τη χώρα»
Την ανάγκη το επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει σημείο καμπής και να λειτουργήσει «με χαρακτηριστικά Ιδρυτικού Συνεδρίου» τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την εισήγησή της στην Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΣ του κόμματος.
Η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι «η κατάσταση δεν αλλάζει με συμβατικές κινήσεις» και πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανατάξει ουσιαστικά την πορεία του πριν από τις εκλογές, προσαρμοζόμενο στα νέα δεδομένα της εποχής — από την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου μέχρι τους σύγχρονους τρόπους πολιτικής συμμετοχής.
«Το συνέδριο πρέπει να χαράξει το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ του 2025, ενός κόμματος που πάνω απ’ όλα βάζει τη χώρα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το κόμμα πρέπει να έχει οραματική πρόταση για τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και διεθνώς, σε μια εποχή γεωπολιτικών ανακατατάξεων, τεχνολογικής επανάστασης και πράσινης μετάβασης.
Η κ. Διαμαντοπούλου επανέφερε τη Σοσιαλδημοκρατία στο επίκεντρο της συζήτησης, χαρακτηρίζοντάς την «τη μόνη ιδεολογία που μπορεί να συνδυάσει ανάπτυξη με δικαιοσύνη, τεχνολογική πρόοδο με κοινωνική συνοχή και πράσινη μετάβαση με ευκαιρίες για όλους».
Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να βρεθεί ούτε στην αυλή της Νέας Δημοκρατίας, με τις συντηρητικές και επικίνδυνες αντιλήψεις, ούτε στη μικρή θάλασσα των κομματιδίων του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «είναι ο αυτόνομος πυλώνας της σύγχρονης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα».
Η ίδια αναφέρθηκε και στη λειτουργία του κόμματος, ζητώντας «ένα ΠΑΣΟΚ συλλογικό, με δημοκρατικά όργανα και θεματικές ολομέλειες με ουσία» για τον αγροτικό τομέα, την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την εργασία και τη νέα γενιά. «Η διαφωνία δεν είναι εσωστρέφεια και η ενότητα δεν επιβάλλεται, αλλά προκύπτει από πολιτική σύνθεση και σεβασμό», είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, επεσήμανε τη σημασία της αυτόνομης πορείας του κόμματος στις εκλογές, επισημαίνοντας πως, αν και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συνομιλεί με κόμματα, φορείς και κοινωνικές ομάδες, ο στόχος του παραμένει σαφής: αυτόνομη κάθοδος με πολιτική πρόταση για τη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις ζητά ο πρωθυπουργός - Η εβδομαδιαία ανασκόπηση
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και τη Μεταπολίτευση έως τις σύγχρονες μεταρρυθμίσεις
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.