- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περίπου 40 εκατ. ευρώ θα ζητήσει το Δημόσιο από τα τηλεοπτικά κανάλια
Μέγαρο Μαξίμου: Ποσά που καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε διεκδικήσει
Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ αναζητά το Δημόσιο από τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χρήση των διαύλων ραδιοσυχνοτήτων. Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι πρόκειται για ποσά που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια και δεν είχαν ζητηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα ποσά επιμερίζονται ως εξής:
Α. Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24.150.633,93 ευρώ
Πρόκειται για χρήση των διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.




Πρόκειται για χρήση ραδιοσυχνοτήτων κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014.
Για τον ΟΤΕ TV
α) Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2012 ανέρχεται στο 0,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 5 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των 437,21€, ενώ, ομοίως, και επί των οριζομένων της «Σύμβασης Παραχώρησης» και των συναφών διατάξεων, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2013 ανέρχεται στο ποσό των 32.978,39€.
β) Επιπροσθέτως, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2014 ανέρχεται στο 1% επί των οριζομένων από το άρθρο 5 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των 258.326,91€.
γ) Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, για τα έτη 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.)» ανέρχεται στο ποσό των 291.742,51€.
Για τη Multichoice Ελλάς
α) Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2012 ανέρχεται στο 3% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των 5.282.461,30€.
β) Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2013 ανέρχεται στο 3,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των 5.574.155,20€.
γ) Επιπροσθέτως, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2014 ανέρχεται στο 3,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των 5.472.037,88€.
δ) Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, για τα έτη 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» ανέρχεται στο ποσό των 16.328.654,38€.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.