Διαμαντοπούλου: «Ισχυρός αρχηγός» ο Ανδρουλάκης αλλά η εικόνα του «έχει ζητήματα»
Η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρή πολιτική γραμμή - Τι είπε για συνεργασίες
Η Άννα Διαμαντοπούλου μιλά για τον ρόλο του Νίκου Ανδρουλάκη - Ζητά ενότητα στο ΠΑΣΟΚ και ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν θα γίνει «ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης»
Με αναφορές στην ανάγκη ενότητας και καθαρής πολιτικής ταυτότητας, η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για τον ρόλο και την εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «ισχυρό αρχηγό» αλλά παραδεχόμενη πως «υπάρχουν ζητήματα» ως προς τον τρόπο που προβάλλεται.
«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει εκλεγεί δύο φορές και είναι ο αρχηγός με τον οποίο πρέπει να πάμε στις εκλογές. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά τα προβλήματα λύνονται - δεν τα χρησιμοποιούμε για να επιτεθούμε εσωτερικά», ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε πως η εικόνα του προέδρου δεν διαμορφώνεται μόνο από τον ίδιο, αλλά και από το εσωκομματικό κλίμα: «Όταν δεν υπάρχει ειρήνη στο εσωτερικό, αυτό επηρεάζει και την εικόνα του αρχηγού».
Ζήτησε να υπάρξει «μια καθαρή πολιτική γραμμή» που θα διαφοροποιεί το ΠΑΣΟΚ τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης με κραυγές και ύβρεις. Πρέπει να κάνει σοβαρή, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και να δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε.
Αναφερόμενη στη στρατηγική του κόμματος, η πρώην υπουργός υποστήριξε την ανάγκη «διεύρυνσης προς όλες τις κατευθύνσεις» και όχι «συρραφών κορυφής»: «Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά μεγάλωσε επειδή απευθύνθηκε σε ανθρώπους από την Αριστερά, το Κέντρο και την Κεντροδεξιά. Δεν χρειάζονται τεχνητές συνεργασίες αρχηγών, αλλά ένα νέο αφήγημα που να εμπνέει τους πολίτες».
Όσον αφορά τη συζήτηση για πιθανές συνεργασίες, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ «θα μιλήσει με όλους, ακόμη και με τον κ. Τσίπρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κοινό ψηφοδέλτιο ή παράταξη». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο διάλογος δεν είναι συνεταιρισμός. Η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτη».
Κλείνοντας, επισήμανε πως η σημερινή πολιτική σκηνή είναι «ρευστή» και πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάκτηση της πολιτικής του ηγεμονίας: «Ο στόχος μας είναι να πείσουμε την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί ξανά να είναι η δύναμη που οδηγεί και όχι που ακολουθεί».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
«Και πήγαν Φάμελλος, Χαρίτσης και Αχτσιόγλου και χαμογέλαγαν κιόλας», είπε ο υπουργός Υγείας
Ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργούνται νέα δεδομένα
Το σχόλιό του για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.