- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν εξέφρασε καμία διαφωνία για τον Άγνωστο Στρατιώτη
Ο πρωθυπουργός για την τροπολογία σχετικά με την προστασία του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη
Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απουσία του Νίκου Δένδια από τη συζήτηση στη Βουλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε σήμερα (22.10) συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε στην τροπολογία για την προστασία του Άγνωστου Στρατιώτη και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του Νίκου Δένδια από τη συζήτηση της τροπολογίας, υπογραμμίζοντας ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας πριν από την κατάθεση της διάταξης και δεν είχε διαφωνήσει. «Την συνυπέγραψε και θα την ψηφίσει σήμερα. Και άλλοι 6 υπουργοί δεν παρέστησαν αλλά δεν είθισται όλοι στην οι συναρμόδιοι να παρίσταται», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν νομίζω ότι μας αρέσει η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα
«Το αυτονόητο της διάταξης είναι η ανάγκη μιας συμφωνίας για τη συλλογική προστασία ενός χώρου εθνικής μνήμης. Στα πλαίσια της ελληνικής ιδιαιτερότητας δεν καταφέραμε να το πετύχουμε και χρειάστηκε να φέρουμε μια ρύθμιση. Ο καθένας μπορεί να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται στα πλαίσια του νόμου οπουδήποτε αλλού. Δεν νομίζω ότι μας αρέσει η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα, αυτός ήταν ο σκοπός της πρωτοβουλίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το Μνημείο με μια φρέσκια ματιά. Πού αρχίζει το Μνημείο και που τελειώνει η πλατεία. Γιατί να μονοπωλεί το μνημείο αυτό τη διαμαρτυρία; Αυτή είναι μια προσπάθεια πολιτικού ακτιβισμού από κάποιους για να πετύχουν μια προσπάθεια αναταραχής. Το ζήτημα εγείρει και πολιτικά ζητήματα για το πώς χώροι όπως η Αριστερά οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε δε, «δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός γονιού. Ο ίδιος μίλησα δημόσια συμπάσχοντας με τον γονιό στο αίτημα που είχε για εκταφή του παιδιού του. Η εκταφή δεν έχει γίνει ακόμα, το τονίζω αυτό, και φαντάζομαι και οι άλλες εκταφές θα γίνουν».
Μητσοτάκης: Απεδείχθη ότι δεν υπήρχε κανένα παράνομο φορτίο στο δυστύχημα των Τεμπών
«Δεν απαντήσαμε με τρόπο πιο απόλυτο σε μια εικονική πραγματικότητα η οποία δημιουργήθηκε με έναν σκοπό μόνο: να κατηγορηθεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά ότι δήθεν συγκάλυψα κάτι. Όταν όμως απεδείχθη ότι δεν υπήρχε κανένα παράνομο φορτίο, προφανώς η θεωρία της συγκάλυψης κατέρρευσε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης: Πολιτικός μου αντίπαλος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πολιτικός του αντίπαλος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε από τη Βουλή, «μου έκανε εντύπωση αυτό. Χθες θα μπορούσε να μιλήσει, αλλά προτίμησε να κάνει αναρτήσεις».
Σε άλλο σημείο διέψευσε ότι συζητά για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
«Ας αντιδρούσατε τότε να είχατε αξιοπιστία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας
Για τους πρίγκιπες της Ευρώπης αυτή είναι μια δύσκολη παραδοχή
Τι ισχύει για τους σημερινούς ωφελούμενους - Τα ποσά της προσωπικής βοήθειας
«Καμπανάκι» από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) των Ηνωμένων Εθνών
Η απάντηση στον Τσίπρα για τον ΔΕΔΔΗΕ, τις επενδύσεις και τις υπογειοποιήσεις του δικτύου
Μήνυμα στους τουρίστες με αφορμή επεισόδια κατά τουριστών
Τι δήλωσε η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη
O αναλυτικός οδηγός του ΥΠΕΝ
Με αφορμή το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Έκτο βίντεο της καμπάνιας με πρωτοβουλία Παύλου Γερουλάνου - Καταγγελίες για απεντάξεις έργων
Ο πρωθυπουργός μετέβη προληπτικά στο Νοσοκομείο Χανίων
Τι αναφέρει νέα διεθνής οικονομική μελέτη σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Η γλυκιά διακοπή σκόρπισε χαμόγελα στον τηλεοπτικό αέρα
Λύνουν το πρόβλημα οι ανεμογεννήτριες; Τα ερωτήματα για έναν μη ειδικό είναι πολλά
«Οι μεταγραφές αεροδρομίου στην πολιτική δεν έχουν το αντίστοιχο αντίκτυπο όπως στο ποδόσφαιρο» σημείωσε
Και πιο συγκεκριμένα, με τα συμφέροντα της πλειονότητας των κατοίκων της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.