- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τασούλας από Λήμνο: Η απελευθέρωσή της ήταν το αποκορύφωμα της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 113η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου
Τασούλας από Λήμνο: Η απελευθέρωσή της ήταν το αποκορύφωμα της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 113η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου. Ο κ. Τασούλας παρακολούθησε την δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίας Τριάδας Μύρινας και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων. Μετά την παρέλαση προέβη σε δήλωση, υπογραμμίζοντας την στρατηγικής σημασίας απελευθέρωση της Λήμνου, που ήταν το αποκορύφωμα της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας και της σωστής προετοιμασίας, η οποία συνέβη ανάμεσα σε δύο πολύ δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ανάμεσα στον άτυχο και απροετοίμαστο πόλεμο του 1897 και στον καταστροφικό εθνικό διχασμό, που ξέσπασε το 1915.
Ειδικότερα, κατά την δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η απελευθέρωση της ακριτικής και με μεγάλη στρατηγική σημασία Λήμνου πριν 113 χρόνια, υπήρξε το προανάκρουσμα πολύ μεγάλων επιτυχιών ναυτικών και στρατιωτικών της Ελλάδος κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, οι οποίες επιτυχίες διπλασίασαν εδαφικά και πληθυσμιακά τη χώρα μας.
»Μέσα σε ένα, όχι τυχαίο, κλίμα εθνικής ομοφροσύνης και πολιτικής σύμπνοιας, η Ελλάδα το 1912-13 επέκτεινε τα σύνορά της, τα οποία μέχρι τότε έφθαναν ως την Ελασσόνα, και τα έφτασε ως τον ποταμό Νέστο, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει, όπως είπαμε. Ενσωματώθηκαν δε ταυτόχρονα, με αυτή την εδαφική επέκταση, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και η Κρήτη.
»Επαναλαμβάνω όμως: Η απελευθέρωση της Λήμνου ήταν το αποκορύφωμα της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας και της σωστής προετοιμασίας η οποία συνέβη ανάμεσα σε δύο πολύ δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ανάμεσα στον άτυχο και απροετοίμαστο πόλεμο του 1897 και στον καταστροφικό εθνικό διχασμό, που ξέσπασε το 1915.
»Σήμερα συνεπώς γιορτάζουμε μια σημαντική επέτειο, μία ιστορική επέτειο και συγχρόνως τιμούμε ένα σπουδαίο ιστορικό δίδαγμα, ότι το Έθνος μας υπηρετεί τις εκάστοτε "μεγάλες του ιδέες" μόνο όταν είναι καλά προετοιμασμένο, πανέτοιμο δηλαδή, και ενωμένο. Χρόνια Πολλά από τη Λήμνο!».
Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Τασούλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο Μάλαμα Μαρή και στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου, όπου ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το όραμά τους, για το σχολείο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς και τα αιτήματά τους για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των παιδιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
«Και πήγαν Φάμελλος, Χαρίτσης και Αχτσιόγλου και χαμογέλαγαν κιόλας», είπε ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.