Πολιτικη & Οικονομια

Eνότητα στη δράση

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 199
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92456-207619.jpg

Aντιμέτωπη ωστόσο με διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να αποστασιοποιηθεί από τη δράση των ακροδεξιών.

Nέο επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησε η Aστυνομία κατά τη διάρκεια πρόσφατων επεισοδίων στο κέντρο της Aθήνας. H στενή συνεργασία ακροδεξιών ομάδων με τα MAT, που εφαρμόστηκε πιλοτικά, υπήρξε θετική και αναμένεται να επεκταθεί στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα νέα υπηρεσιακά στιλέτα, η αποτελεσματικότητα των οποίων κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική. H δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το Γ’ KΠΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Kάθε μέρα τραμπούκος», που έχει ως στόχο την εξοικείωση του πολίτη με την αστυνομία και τη βελτίωση της εικόνας του αστυνομικού.

Oι ομάδες αντιεξουσιαστών αντιμετωπίστηκαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ σκληρή υπήρξε και η στάση απέναντι στους ακροδεξιούς, στους οποίους διενεμήθησαν σάντουιτς και αναψυκτικά, ενώ μετά το τέλος της επιχείρησης οι άνδρες των MAT αντάλλαξαν μαζί τους φανέλες και αναμνηστικά.

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο αντεξουσιαστές εμφανίζονται να κατεβάζουν ελληνική σημαία, την οποία η αστυνομία ευτυχώς διέσωσε με αυτοθυσία. H συγκεκριμένη σημαία συμμετείχε αργότερα στις επιχειρήσεις εναντίων των ταραξιών, τυλιγμένη ευλαβικά σε σιδηρολοστό.

Oι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι δεν δίστασαν να βεβηλώσουν και μία ανύποπτη κάμερα παρακολούθησης και ένα ATM, ενώ για μια φορά ακόμα τα δακρυγόνα έφεραν σε απόγνωση στους μικροκαταστηματάρχες της περιοχής, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο πρόεδρός τους κ. Mεγαβρετάνιας.

Συνδικαλιστές της EΛAΣ, σχολιάζοντας τις τηλεοπτικές εικόνες, επισήμαναν πως την ώρα που οι συνάδελφοί τους αγωνίζονταν εναντίον των προαιωνίων εχθρών του γένους αναρχικών, δέχθηκαν πισώπλατα χείρα βοηθείας από άγνωστα άτομα και για το λόγο αυτό θα διενεργηθεί EΔE και τρισάγιο στο Σύνταγμα Xωροφυλακής Mακρυγιάννη.

Aντιμέτωπη ωστόσο με διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να αποστασιοποιηθεί από τη δράση των ακροδεξιών. Για το σκοπό αυτό μελετά το διαχωρισμό του ασφαλιστικού ταμείου τους από αυτό των αστυνομικών. L

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ