- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 100€ σε 80.000 υπαλλήλους για επιμόρφωση στη συμπερίληψη
Ξεκινά τη Δευτέρα η καταβολή του ποσού σε εργαζόμενους που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Από Δευτέρα καταβάλλεται το επίδομα 100€ σε 80.000 υπαλλήλους για την επιμόρφωση στη συμπερίληψη και την ενίσχυση ίσων ευκαιριών.
«Τη Δευτέρα ξεκινά η καταβολή της αποζημίωσης των 100 ευρώ στους λογαριασμούς των 80.000 υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, που ολοκλήρωσαν, με επιτυχία, το επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της στην ERTNEWS.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι η πρωτοβουλία του ΥΚΟΙΣΟ αγκαλιάστηκε, αμέσως, από τους φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους. «Η επιμόρφωση για την κατάργηση των διακρίσεων στο εργασιακό περιβάλλον παραμένει πρωταρχικός στόχος», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός προσθέτοντας ότι «εντοπίσαμε την αναγκαιότητα, υλοποιήσαμε το πρόγραμμα και δρομολογούμε νέες δράσεις για να ενδυναμώσουμε τους εργαζόμενους σε θέματα διαφορετικότητας».
«Το ποσό των 100 ευρώ ήταν μία συμβολική κίνηση, που αναδεικνύει, κυρίως, την ανεκτίμητη αξία της συμμετοχής στην καλλιέργεια και διαμόρφωση μιας συμπεριληπτικής εργασιακής κουλτούρας», υπογράμμισε η υπουργός.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο επερχόμενο νομοσχέδιο «Κοινωνική Αντιπαροχή, Κοινωνική Μίσθωση, Τριτεκνική Ιδιότητα και άλλες διατάξεις»: «Φέρνουμε στη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο για μια νέα στεγαστική πολιτική, πιο ευέλικτη και αποτελεσματική. Αξιοποιούμε αδρανή δημόσια ακίνητα και εξασφαλίζουμε την αύξηση προσφερόμενων κατοικιών με χαμηλό μίσθωμα σε ευάλωτα νοικοκυριά μέσα από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
Το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή αποτελεί μια δραστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με παραχώρηση οικοπέδων του δημοσίου σε ιδιώτες αναδόχους για την ανέγερση κατοικιών, με υποχρέωση, τουλάχιστον το 30% των αναγερθεισών οικιών να προορίζεται για κοινωνική κατοικία.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανότητα νέου προγράμματος ως Σπίτι μου ΙΙΙ, η υπουργός υπογράμμισε: «Κάθε επόμενο πρόγραμμα συνεπάγεται την επιτυχία κάθε προηγούμενου. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ αποτυπώνουν ότι έχει ήδη απορροφηθεί το 60% και εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχει πλήρης απορρόφηση».
Η κ. Μιχαηλίδου ανέδειξε, επίσης, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο με 500 αιτήσεις, ήδη. «Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης αφορά στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Ενισχύουμε με 10.000 ευρώ τη μετεγκατάσταση και δίνουμε κίνητρα για την δημογραφική ανάπτυξη ακριτικών περιοχών. Η πρώτη εφαρμογή αφορά στον Έβρο με σκοπό την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες που αντιμετωπίζουν δημογραφικές προκλήσεις».
Τέλος, μίλησε και για το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία: «Υλοποιούμε σε 200 κόμβους σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με Δήμους και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ή υποστηρίζουν άτομα με αναπηρία, ένα πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης για άτομα άνω των 65 και συμπολίτες μας με αναπηρία. Ενισχύουμε την αυτονομία τους και την ισότιμη πρόσβασή τους και στον ψηφιακό κόσμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.