- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή: Ναι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ισορροπία
Ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης
Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ισορροπία - Υπέρ ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών» και η υπόλοιπη αντιπολίτευση κατά
Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ «πέρασε» επί της αρχής από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για τη δημοσιονομική ισορροπία.
Στην ψηφοφορία που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλή, «Ναι» δήλωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη. Εκκρεμεί το πρακτικό για την ψήφο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Με το σχέδιο νόμου ενσωματώνεται το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης στο εθνικό δίκαιο. Η ενσωμάτωση αποτελεί υποχρέωση για όλα τα κράτη μέλη, εντός του τρέχοντος έτους. Στην ομάδα εργασίας, η οποία επεξεργάστηκε τις διατάξεις για την ορθή ενσωμάτωση της Οδηγίας, συμμετείχαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
Η βασική αλλαγή που εισάγει το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης είναι ο κανόνας των καθαρών δαπανών, οι οποίες δεν θα πρέπει να αυξάνονται πάνω από συγκεκριμένο όριο το οποίο προσδιορίζεται με βάση την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Όσο μειώνεται το χρέος, τόσο καλύτερα θα γίνονται τα όρια των δαπανών για την επόμενη τετραετία.
Με βάση τον νόμο για τη δημοσιονομική ισορροπία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι εγκύκλιοι κατάρτισης του προϋπολογισμού και του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και όλοι οι φορείς θα πρέπει να δαβιβάσουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, τα στοιχεία στα οποία θα στηριχθούν οι προβλέψεις της επόμενης τετραετίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου
Η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα συνέχειας του κυβερνητικού έργου μέσα από ανάρτηση στα social media
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με το MIT
«Υπερόπλο» ο Εξωδικαστικός για τους οφειλέτες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση - κάλεσμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
«Σαφώς και δεν αναφερόμουν στους Έλληνες εισαγγελείς» σημείωσε
Στα διλήμματα που θα τεθούν ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
«Οι καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης έχουν μειωθεί κατά 17%» σημείωσε
«Ευχόμαστε στον κ. Κοκοτσάκη καλή συνέχεια στις μελλοντικές επιδιώξεις του»
Τι αλλάζει φέτος και πώς υπολογίζεται
Βασικό σημείο του ν/σ η θεσμοθέτηση εκλογής αιρετών «σε ένα γύρο»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εξέλιξη του έργου του Ελληνικού
Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον ιδρυτή του σε ειδική εκδήλωση στο Καλέντζι Αχαΐας
Απόφαση Παπασταύρου για υπαγωγή νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα
Με τον νέο Κανονισμό θεσπίζεται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
«Tα χαμηλότερα στρώματα της χώρας μένουν έρμαια της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.