- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,7% στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε η ΝΔ
Mικρές απώλειες για την Πλεύση Ελευθερίας
Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,7% στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε η ΝΔ
Ενίσχυση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου κατά 0,6 της μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Η Πλεύση Ελευθερίας παραμένει στην δεύτερη θέση καταγράφοντας 12,6% με μικρές απώλειες και οριακό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακολουθεί στην τρίτη θέση με 12,4%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 9,8%, το ΚΚΕ στο 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,5%,η Φωνή Λογικής στο 2,2%, η ΝΙΚΗ 2%, ΜεΡΑ25 στο 1,8% και η Νέα Αριστερά στο 1,3%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29,3% και ακολουθεί ο κανένας με 25,3%. Σε αυτό το δείκτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,3% προηγείται με διάφορά μόλις 0,1% έναντι της Ζωής Κωνσταντοπούλου που συγκεντρώνει 9,2%.
Στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών προηγείται ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν : Κυριάκος Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Παύλος Μαρινάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Κικίλιας. Στην τελευταία θέση είναι ο Κώστας Τσιάρας.
Η Πλεύση Ελευθερίας θεωρείται ότι ασκεί πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση από το 17,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,3%, η Ελληνική Λύση με 13,5%, το ΚΚΕ με 7,7% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%, η Φωνή Λογικής με 2,5% , το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,1% κλπ.
Αρνητική αξιολόγηση της κυβέρνησης σε τρεις τομείς
Το 62,1% κρίνει αρνητικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του κόστους ζωής και το 36,7% τα βλέπει θετικά. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, λέει το 48,8% των ερωτηθέντων.
Επίσης, το 61,1% κρίνει αρνητικά την εξωτερική πολιτική κυβέρνηση και το 38% έχει θετική άποψη. Τέλος, αρνητική άποψη έχει το 59,4% σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και το 36,6% τα αξιολογεί θετικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηθοποιός αποχώρησε από το κόμμα στις αρχές του μήνα
Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο αγγίζουν τα 9 Μποφόρ
Στο στόχαστρο εστιατόρια, mini market και ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης
«Η Ελλάδα έχει χτίσει από την αρχή έναν σύγχρονο μηχανισμό πολιτικής προστασίας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
«Αλμυρές» τιμές που προκαλούν ίλιγγο
Ο περιφερειάρχης Αττικής κάνει τον απολογισμό
Αυστηρό μήνυμα της υπουργού Τουρισμού με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά
Στέλνεις χρήματα στο παιδί σου μέσω IRIS; Δες αν θα πληρώσεις φόρο
Τα οφέλη του Antinero στην πράξη
Το Κυπριακό παραμένει ζήτημα παράνομης στρατιωτικής κατοχής
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Διευκρινίσεις από την Αρχή με αφορμή δημοσιεύματα για ελέγχους σε μικροποσά μεταξύ συγγενών
Οι αποφάσεις του ΣτΕ αφορούν την εφαρμογή του, δεν χάνεται το έτος
Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη 6 επικουρικών εργαζομένων
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά από την Πολιτεία να λάβει μέτρα
Σφιχτοχέρηδες οι τουρίστες - Τα στοιχεία που προβληματίζουν
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρία Σάκκαρη θα παντρευτούν το 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.