- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ανδρουλάκης: Τάσσεται υπέρ του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο
To επιχείρημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού - Το Σύνταγμα δεν εμποδίζει να υπάρχει αξιολόγηση και να εφαρμόζονται οι νόμοι
«Θεωρούμε υποκριτική τη συζήτηση που άνοιξε ο πρωθυπουργός για το Σύνταγμα, διότι δεν τον εμποδίζει το Σύνταγμα να κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές. Διότι δεν τον οδήγησε το Σύνταγμα να μην υπάρχει αξιολόγηση και να μην εφαρμόζονται οι νόμοι που ο ίδιος έχει ψηφίσει. Ούτε το Σύνταγμα ευθύνεται για το ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει το ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στη Βουλή.
Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ, εδώ και μήνες, έχει ανοίξει τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Δημόσια Διοίκηση ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το κράτος και το πώς αυτό θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον πολίτη και δεν θα καταλήγει να είναι κράτος-λάφυρο στα χέρια του εκάστοτε κυβερνώντα.
Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί κατάργησης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η μονιμότητα -όπως είναι στο Σύνταγμα της Γερμανίας, σε νόμους στη Γαλλία και σε άλλα κράτη- περιφρουρεί τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι σε όποια παρέμβαση μπορεί να γίνει από ισχυρά πολιτικά κέντρα ή οικονομικά συμφέροντα» και προσέθεσε: «Και τώρα, που μιλάμε, υπάρχει η δυνατότητα να απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος. Άλλωστε έχουν απολυθεί γύρω στους 1.800, επειδή έχουν κριθεί επίορκοι ή ακατάλληλοι, από το 2018».
Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση και να είναι κίνητρο για τον δημόσιο υπάλληλο για να γίνεται καλύτερος και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι πια έχουν ωριμάσει τα πράγματα για τον 13ο και 14ο μισθό, με αφετηρία το 13ο. Επίσης, πρέπει να τελειώσει η ιστορία με τους μετακλητούς που γίνονται προϊστάμενοι, η οποία επί της ουσίας δημιουργεί μια αναξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρατήρησε πως υπάρχουν προβλήματα με το ΑΣΕΠ που είναι σημαντικό να αναβαθμιστεί ώστε η επιλογή των διοικήσεων και των προϊσταμένων να γίνεται με αξιοκρατία. «Σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι είναι οι επιλογές του εκάστοτε υπουργού. Αυτή είναι μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έχει η σημερινή κυβέρνηση. Και πρέπει με ένα τρόπο ήπιο, σοβαρό, να προσεγγίσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση και το κράτος και όχι με ένα μανιχαϊστικό τρόπο, που εν τέλει δεν θα φέρει καμία αλλαγή, αλλά θα υπονομεύσει ένα σοβαρό δημόσιο διάλογο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.
Στη συνάντηση μετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημήτρης Μπιάγκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Πάνος Βλάχος, η αναπληρώτρια γραμματέας Έφη Στεφοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Τσουκαλάς και ο διευθυντής της Κ.Ο. Γιάννης Κουτσούκος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.