- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Χατζηδάκης: Με την κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ κλείνει ένα κεφάλαιο του βαθέος κράτους
Όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για αγροτικές επιδοτήσεις και σύσταση προανακριτικής για τον Κ. Καραμανλή
Κ. Χατζηδάκης: «Η λύση είναι η απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ»
«Δεν είναι παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης ο ΟΠΕΚΕΠΕ, να είμαστε τελείως σαφείς», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Βήματα έγιναν, άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ίδιο πεδίο έχουν παρόμοια προβλήματα. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος, για να μην προχωρήσουμε μπροστά με ταχύτητα, με αποφασιστικότητα και με διαφάνεια. Και γι' αυτό αποφασίστηκε, αντί να πάμε σε οποιεσδήποτε μεσοβέζικες λύσεις, να πάμε σε μια λύση που υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο του βαθέος και προβληματικού κράτους στην Ελλάδα. Η λύση αυτή είναι η απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ, μια ανεξάρτητη αρχή που λειτουργεί με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Έτσι ώστε να μεταφυτευθεί το πνεύμα και ο τρόπος λειτουργίας της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Και να υπάρχει και ένα μήνυμα αξιοπιστίας τόσο απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όσο και απέναντι στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κος Χατζηδάκης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση για την από εδώ και πέρα καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων, τόνισε: «Θα καταβάλλονται ομαλά οι επιδοτήσεις και στην περίοδο αυτής της μετάβασης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Αλλά, με το νέο αυστηρό πλαίσιο, τις επιδοτήσεις θα τις λαμβάνουν αυτοί που θα θεωρούνται και με βάση τους ενωσιακούς κανόνες ότι πρέπει πράγματι να τις λαμβάνουν».
Στη συνέχεια, σε ερώτηση για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής για τον κ. Καραμανλή επεσήμανε: «Πρώτη φορά κυβερνών κόμμα, από όσο θυμάμαι, παραπέμπει το ίδιο στελέχη του που είναι εν ενεργεία βουλευτές. Εκείνο το οποίο λέμε, ταυτιζόμενοι και με το λαϊκό αίσθημα, είναι ότι πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στον φυσικό δικαστή να αποφασίσει εκείνος. Αλλά δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε από την άλλη πλευρά και στον ποινικό λαϊκισμό».
Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Λέμε ότι δεν πρέπει να εμποδίσουμε τον φυσικό δικαστή από το να κρίνει τα θέματα. Αντί να έρθει απλά η Βουλή και να πει "εγώ κλείνω την υπόθεση", όπως θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος και όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν. Ή αντί να έρθουμε και να κάνουμε αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ, αυτό που θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς κανένα χαλινάρι και απλά και μόνο δημαγωγικά, λένε "βάλε εκεί κατηγορίες", απλά για λόγους εντυπωσιασμού».
Και πρόσθεσε: «Υπάρχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν νομίζω ότι τους εμποδίζει σε τίποτα να έρθουν και να την ψηφίσουν, έτσι ώστε να δώσουμε το δικαίωμα στον φυσικό δικαστή, όλα μαζί τα κόμματα της Βουλής, να προσδιορίσει ακριβώς ποιο είναι το θέμα και να αποφασίσει ανάλογα. Είναι νομίζω το πράγμα πιο απλό από ό,τι παρουσιάζεται και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε τρεις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: «Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν εκσυγχρονιστικές πρωτοβουλίες που βοηθούν τους καταναλωτές. Η πρώτη αφορά στις λαϊκές αγορές παραγωγών, που μπορεί πια να δημιουργούνται με πρωτοβουλίες των δημάρχων. Για να περιοριστεί το χάσμα των τιμών από το χωράφι στο ράφι. Είναι κάτι το οποίο το ακούμε δεκαετίες και που η κυβέρνηση επιχειρεί να το κάνει. Η δεύτερη είναι η υποχρεωτική σήμανση στα προϊόντα που βγαίνουν με μικρότερη συσκευασία». Και η τρίτη πρωτοβουλία, «προωθείται ο εκσυγχρονισμός του ψηφιακού εργαλείου, του e-Καταναλωτής, που παρουσιάζει κάθε μέρα τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Επειδή είναι πολύ δύσχρηστο, είπαμε να αναβαθμιστεί και να έρχονται ειδοποιήσεις με προσφορές ή ακόμα παραπάνω να υπάρχει ένα app στο τηλέφωνο, έτσι ώστε ο καταναλωτής να διαμορφώνει ο ίδιος πακέτα αγορών και να τα παραγγέλνει κιόλας», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.