Μητσοτάκης: Συνολικό πλέγμα παρεμβάσεων για την ακρίβεια - Ιδρύεται Εθνική Αρχή εποπτείας της αγοράς
Προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές για την παράνομη μετανάστευση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ιδρύεται Εθνική Αρχή εποπτείας της αγοράς - Προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές για την παράνομη μετανάστευση
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο αποκάλυψε πως «ιδρύουμε Εθνική Αρχή που θα εποπτεύει την αγορά και την προστασία του καταναλωτή στα πρότυπα της Σουηδίας, η ακρίβεια δεν παύει να πολιορκεί το μέσο και μικρό εισόδημα, στον πόλεμο κατά των ανατιμήσεων προσθέτουμε ένα επιπλέον όπλο».
Πρόσθεσε, δε, πως «[…] θέλω να επιμείνω ιδιαίτερα στο πρώτο θέμα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, στην δυνατότητά μας να προσθέσουμε ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ίδρυση μιας πολύ ισχυρής εθνικής αρχής, η οποία θα αναλάβει συνολικά την εποπτεία της αγοράς, μαζί με την προστασία του καταναλωτή, στα πρότυπα άλλων αρχών κυρίως σκανδιναβικών χωρών. Θα έλεγα ότι η Σουηδία είναι το πιο κοντινό παράδειγμα σε αυτό το οποίο επιχειρούμε να κάνουμε στην πατρίδα μας.
»Είναι μια αρχή η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με την αρχή ανταγωνισμού[…] πιστεύω ότι αυτή η αρχή βάζει ένα τέλος και σε μία πολυδιάσπαση, ενοποιώντας υπηρεσίες που ουσιαστικά έχουν κοινές δράσεις. Ο νέος αυτός θεσμός θα έχει την ευθύνη των ελέγχων των καταγγελιών, των κυρώσεων, της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών. Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα, σύντομα θα ενεργοποιηθεί και μία ειδική εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνουν και να κινητοποιούν αμέσως τους ελεγκτές[…]».
Σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο για την Μετανάστευση και ότι θα υπάρχουν βαρύτερες ποινές για όσους μπαίνουν παράνομα ή διαμένουν στη χώρα αν έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου.
«Το δεύτερο θέμα, το οποίο θέλω να αναδείξω στην ατζέντα μας, είναι εξίσου σημαντικό. Αφορά τα θέματα της μετανάστευσης και ειδικά της παράνομης μετανάστευσης. Ο Υπουργός θα παρουσιάσει σε λίγο τις προβλέψεις του νομοσχεδίου. Αν έπρεπε να βάλω έναν τίτλο, θα έλεγα ότι οι ποινές θα είναι βαρύτερες για όσους μπαίνουν παράνομα ή διαμένουν στη χώρα μας αν στο μεταξύ έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους[…]Αυτό δεν είναι μόνο μια εθνική προτεραιότητα, είναι μία ευρωπαϊκή προτεραιότητα. Θέλω να θυμίσω ότι η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια σε μία σημαντική αλλαγή της συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής στο ζήτημα του μεταναστευτικού[…]. Έχουμε περάσει πια σε μία αντίληψη της Ευρώπης ότι το βασικό μας ζήτημα είναι η εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, δηλαδή οι αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται και από μία ουσιαστική πολιτική επιστροφών στην Ευρώπη[…]».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.