- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο σκακιστικό τουρνουά για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων
Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - «Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση»
Θεσσαλονίκη: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 3ο Σκακιστικό Τουρνουά, στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Στο 3ο Σκακιστικό Τουρνουά, στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Για μας η συλλογική μνήμη, η διεθνής μνήμη απέναντι σε αυτές τις τραγωδίες, στις γενοκτονίες, στις εθνοκαθάρσεις, είναι η μνήμη φρουρός για όλη την ανθρωπότητα για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες, όπως αυτή που υπέστη ο ελληνισμός του Πόντου, όπως αυτή που υπέστη ο χριστιανικός πληθυσμός της Ανατολικής Οθωμανικής αυτοκρατορίας», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Σημείωσε πως για το ΠΑΣΟΚ, «έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για τη νεότερη γενιά. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τον ιδρυτή μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου που με δική του πρωτοβουλία καθιερώθηκε το 1994, πολλές δεκαετίες μετά την τραγωδία, η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας» και προσέθεσε:
«Παίρνουμε τη σκυτάλη από αυτή την πρωτοβουλία για να δηλώσουμε στους Ποντίους και σε όλους τους Έλληνες ότι πρέπει ενωμένοι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση αυτής της τραγωδίας που έχει στιγματίσει την ιστορία του ελληνισμού, αλλά και την ιστορία της ανθρωπότητας. Για να τελειώσουμε πια με αυτά τα φαινόμενα που δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν στη γειτονιά μας. Βλέπουμε τι συμβαίνει στη Γάζα, μια εθνοκάθαρση, την εποχή που ο κόσμος πάει μπροστά, που θεωρούμε ότι υπάρχει ένας πολιτισμός πανανθρώπινος. Που θεωρούμε ότι ισχύει το διεθνές δίκαιο.
»Και όμως αυτή την εποχή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, νέοι, παιδιά, μανάδες, χάνουμε με έναν άδικο τρόπο τη ζωή τους. Για αυτό λοιπόν ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο εθνικός, δεν είναι ποντιακός, είναι πανανθρώπινος. Είναι για να μάθει η ανθρωπότητα πως αυτά που ζήσαν οι Πόντοι και οι χριστιανοί εκείνα τα δύσκολα χρόνια, της κατάρρευσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, δεν πρέπει να ξανασυμβούν ποτέ. Για να έχουμε μια ανθρωπότητα που σέβεται πραγματικά τον άνθρωπο και όχι μια ανθρωπότητα που οι ισχυροί είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για την εξουσία και το χρήμα».
Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου-Τσαρτσίδου, για την πρόσφατη επίσκεψη του σωματείου στις Βρυξέλλες, ενώ με μια πιο χαλαρή διάθεση συνομίλησε με νέους του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ποντιακούς χορούς, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει και μία παρτίδα σκάκι με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Γιουτίκα.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ενώ στις 8 το απόγευμα θα παραστεί στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης "Η φλόγα της μνήμης" στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.