Μπελέρης: Εντάχθηκαν οι τροπολογίες στο πρόγραμμα του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
Οι τροπολογίες που κατέθεσε στο νέο κείμενο θέσεων του ΕΛΚ για την στέγαση, συμπεριλήφθηκαν στο σύνολο τους
Μπελέρης: Εντάχθηκαν οι τροπολογίες στο πρόγραμμα του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
Στο σύνολο τους συμπεριελήφθησαν στο νέο κείμενο θέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη στέγαση (housing) οι τροπολογίες του ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρη, για την ενίσχυση της νησιωτικότητας, των πολυμελών οικογενειών και της δημογραφίας ακριτικών περιοχών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
Όπως σημειώνεται, «το κείμενο θέσης του ΕΛΚ για τη στέγαση θα αποτελέσει τον πυρήνα της πολιτικής κατεύθυνσης για τη νέα ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και την οριζόντια διεκδίκηση αυτών των θέσεων σε όλες τις επιτροπές που στοχεύουν σε δράσεις για την επίλυση της στεγαστικής κρίσης στην ΕΕ».
Συγκεκριμένα, «στο πρόγραμμα του ΕΛΚ για τη στέγαση επισημαίνεται ότι "η δημογραφία και η βιωσιμότητα των αγροτικών, νησιωτικών και ακριτικών περιοχών αποτελούν επίσης βασική προτεραιότητα", ενώ αναφέρεται και στην "προώθηση στοχευμένων έργων στέγασης στις αγροτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, καθώς και διασύνδεσης με τις πρωτεύουσες, τις μεγάλες πόλεις και τα αστικά κέντρα"».
Σε άλλο σημείο του κειμένου, «το ΕΛΚ προτρέπει "τα κράτη-μέλη να αναζητήσουν ευκαιρίες στην αγορά ενοικίασης ακινήτων σε αγορές υψηλής ζήτησης για επαγγελματίες, όπως είναι οι δάσκαλοι, γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι πολιτικής προστασίας».
Επιπλέον, «στηρίζει κίνητρα για την ανακαίνιση κατοικιών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και την προώθηση λύσεων που κινητροδοτούν θετικά τους ιδιοκτήτες να διαθέσουν άδεια σπίτια στην αγορά».
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ΕΛΚ ζητά να διερευνηθούν οι δυνατότητες ακόμη και στοχευμένων φορολογικών κινήτρων για τα σπίτια που θα διατεθούν σε οικογένειες ή νέους».
«Η Ομάδα του ΕΛΚ ζητά συγκεκριμένο σχέδιο στέγασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης, καθώς και ένα "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την στήριξη των οικογενειών ευρύτερα, αλλά πιο συγκεκριμένα των μεγάλων οικογενειών, των μονογονεϊκών οικογενειών και των οικογενειών σε ευάλωτες καταστάσεις"», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.