- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο - Σύνθημά μας: Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αλλαγές σε τρία πεδία πολιτικής - Τι ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη
Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό: Οι δεσμεύσεις να γίνονται ορατό έργο στα μάτια των πολιτών
«Βρίσκουμε ξανά τον καθαρό μας ορίζοντα. Διπλό το μήνυμα του ανασχηματισμού: Ανανέωση και δράση για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή του πολίτη. Σύνθημά μας: Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τη νέα σύνθεση.
«Καλωσορίζω τη γενιά των 40άρηδων. Η συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη ενισχύει τον ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου ως πολιτικού κέντρου. Ο Κωστής Χατζηδάκης θα συντονίζει τα παραγωγικά και ο Άκης Σκέρτσος τα θεσμικά και κοινωνικά χαρτοφυλάκια», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στους μπλε φακέλους που πήραν οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός είπε: «Ανανεώνεται ο τρόπος δουλειάς μας: Πέρα από τα τρέχοντα θα εστιάζετε σε προτεραιότητες που θα επιβλέπω προσωπικά. Θέλω χειροπιαστό αποτέλεσμα ανά τομέα».
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλλαγές σε τρία πεδία
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αλλαγές σε τρία πεδία: Οικονομία - Υποδομές, Συγκοινωνίες - Μεταναστευτική Πολιτική και Ναυτιλία.
Για την οικονομία υπογράμμισε πως η αναβάθμιση Moody's εν μέσω διεθνούς ρευστότητα είναι απόδειξη της σημασίας που έχει η σταθερότητα. «Η συλλογική πρόοδος να μεταφερθεί στο πορτοφόλι κάθε πολίτη», τόνισε.
Μιλώντας για τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, είπε πως αποτελεί προσωπικό στοίχημα των νέων υπουργών οι μεγάλες αλλαγές και μίλησε για τον δυναμισμό τους απέναντι στα εμπόδια του «βαθέως κράτους».
Για τη μεταναστευτική πολιτική και τη ναυτιλία είπε πως διαμορφώνονται νέα δεδομένα στην Ευρώπη. Προτεραιότητα, ανέφερε, είναι οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών που δεν διαθέτουν άσυλο και η ελεγχόμενη μετανάστευση για εργατικά χέρια .
«Έχουμε καθαρούς στόχους και σχήμα για να τους πετύχουμε»
Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρέπει οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να γίνονται ορατό έργο στα μάτια των πολιτών. «Στην εθνική προσπάθεια έχουν θέση η πολιτική εμπειρία και η τεχνοκρατική γνώση», σημείωσε.
Και τόνισε: «Έχουμε καθαρούς στόχους και σχήμα για να τους πετύχουμε. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Κρίσιμο και το ύφος και οι συμπεριφορές μας στη δημόσια σκηνή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.