- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής - Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ
«Εμπεδωμένη η πεποίθηση στην κοινή γνώμη πως η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει κάτι άλλο»
Νίκος Ανδρουλάκης: Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής, επισημαίνει σε άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κριτική στον πρωθυπουργό.
«Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής», τονίζει σε άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, «με την πρωτοβουλία μας για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προκαλέσαμε έναν σημαντικό κύκλο κοινοβουλευτικών ενεργειών, με σκοπό την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για Αλήθεια και Δικαιοσύνη. Δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, με αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, τα αναπάντητα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται, αντί να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις. Ένα έντονο αίσθημα καχυποψίας και οργής εξαπλώνεται στην κοινωνία αποδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα».
«Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων και της ευθύνης που έχει απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε έναν λαό που με τις πρωτοφανείς του διαδηλώσεις απαιτεί το αυτονόητο: Να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και να διασφαλιστεί πως η χώρα θα αποκτήσει -επιτέλους!- ασφαλείς και σύγχρονους σιδηρόδρομους. Σε κανένα από αυτά τα αιτήματα δεν δόθηκαν καθησυχαστικές απαντήσεις», προσθέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «προτεραιότητά του πρωθυπουργού είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους», ενώ επισημαίνει ότι «όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας των Τεμπών, τόσο αποδεικνύεται ότι το "επιτελικό" κράτος του Μαξίμου είναι ένα αποτυχημένο σύστημα εξουσίας».
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «στα Τέμπη ζήσαμε ένα σύστημα εξουσίας, που απέτυχε να διαχειριστεί τους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 54 εκατ. ευρώ για την τηλεδιοίκηση, η οποία αν είχε εγκατασταθεί έγκαιρα, αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί.
Ένα σύστημα εξουσίας υπεύθυνο για τον αναξιοκρατικό διορισμό του σταθμάρχη, που δεν δίστασε να αλλάξει τα όρια ηλικίας στην προκήρυξη προκειμένου να πραγματοποιήσει το ρουσφέτι.
Ένα σύστημα εξουσίας, που δεν σεβάστηκε ούτε τα θύματα της τραγωδίας με συνέπεια την αλλοίωση και απώλεια κρίσιμων στοιχείων, γεγονός που δυσχεραίνει τη δουλειά της Δικαιοσύνης».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι «όσα συνέβησαν είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας ότι «το κράτος είναι λάφυρο της εκάστοτε εξουσίας».
Στο άρθρο του αναφέρεται στις θεσμικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «ώστε να οδηγηθούν στον φυσικό τους δικαστή όλα τα πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα».
«Σήμερα, είναι εμπεδωμένη η πεποίθηση στην κοινή γνώμη πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να δώσει κάτι άλλο σε μια χώρα όπου επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια. Η υπόσχεση της σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη αποδεικνύεται όνειρο απατηλό. Εδώ και έξι χρόνια, το δήθεν αναπτυξιακό "θαύμα" της κυβέρνησης δεν μεταφράστηκε σε σύγκλιση με το μέσο επίπεδο των εισοδημάτων της Ευρώπης ούτε οδήγησε σε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τονίζει καταλήγοντας στο άρθρο του:
«Οι Έλληνες αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο από μία κυβέρνηση που στα μάτια τους είναι και ένοχη και ανίκανη και διεφθαρμένη. Χρειάζεται πλέον να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στα αδιέξοδα που έχουν σωρευθεί εδώ και έξι χρόνια. Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διασφαλίσουμε τη συνοχή της κοινωνίας και να βάλουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα πιο αισιόδοξη, αντάξια των προσδοκιών του λαού μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.