- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Όταν μπερδεύεις τα γκομενικά με την πολιτική
Για να θέλει κάποιος να αλλάξει μια κυβέρνηση πρέπει να έχει υπόψη του μια εναλλακτική που να είναι καλύτερη
Στη ζωή και στην πολιτική διαλέγουμε από αυτά που έχουμε και όχι από αυτά που φανταζόμαστε.
Όταν είσαι δυσαρεστημένος με τη γκόμενα ή τον γκόμενό σου, μπορείς πάντα να χωρίσεις για κάτι (που νομίζεις ότι είναι) καλύτερο ή μπορείς και να μείνεις μόνος σου. Μπορείς να μείνεις μόνος σου για όσο θέλεις ή για όσο αντέχεις. Μπορείς να μείνεις μόνος σου για μια εβδομάδα, έναν μήνα, έναν χρόνο, μια δεκαετία... μπορείς να μείνεις μόνος σου για πάντα. Στο διάστημα αυτό μπορείς να κάνεις σεξ με άγνωστες και άγνωστους, να κάνεις σεξ επί πληρωμή, να παίρνεις την τύχη σου στα χέρια σου και γενικώς να κάνεις ό,τι σου κάνει κέφι. Δυστυχώς, ένα κράτος, ακόμα κι αυτό που δημιούργησαν και κατοικούν Έλληνες, δεν είναι το ίδιο με το κρεβάτι σου.
Το παραπάνω είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες οι οποίοι, με τη συνήθη επαναστατική ορμή που έχει ο βολεμένος μικρο/μεσοαστός όταν βρίσκεται στο πληκτρολόγιό του, ανεβάζουν ποστ με φράσεις όπως «δεν με νοιάζει αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές, να πέσει τώρα η κυβέρνηση» ή «ας πέσουν αυτοί και όλα τ’ άλλα θα τα βρούμε» επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι το να πέσουν αυτοί σημαίνει αναγκαστικά ότι θα ανέβουν κάποιοι άλλοι. Και οι κάποιοι άλλοι που θα ανέβουν είναι πολύ συγκεκριμένοι.
Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, θα ανέβουν ο σύντροφος Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, η συντρόφισσα Κωνσταντοπούλου και ο σύντροφος Φάμελλος (δηλαδή ο Πολάκης). Όλοι μαζί ή σε συνδυασμούς. Η πιθανότητα ενός σοβαρού και ικανού πολιτικού σχηματισμού δυστυχώς ως ενδεχόμενο δεν υπάρχει και όσοι είναι ενήλικες ξέρουν καλά ότι στη ζωή διαλέγουμε από αυτά που έχουμε και όχι από αυτά που φανταζόμαστε.
Συνεπώς το «να πέσουν αυτοί» μπορούν να το λένε μόνο όσοι επιθυμούν να έρθουν οι πολύ συγκεκριμένοι άλλοι. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτή η μέτρια κυβέρνηση με όλα της τα κακά είναι ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς, για πτώση (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα) δεν μπορεί να μιλάει. Κι αν θέλει να είναι χρήσιμος μπορεί, αντί να πιέζει για την πτώση μιας κυβέρνησης στην οποία δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή εναλλακτική, να πιέζει για να υπάρξει σοβαρή εναλλακτική. Δηλαδή αν είναι πασόκος να πιέζει ώστε να απαλλαγεί το κόμμα του από τον κραταιό πλην όμως καταστροφικό Νικόλα. Αν είναι συριζ… μπα… δυστυχώς από τους υπόλοιπους δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα.
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι που μπερδεύετε τα γκομενικά σας με την πολιτική και τη χώρα: το κρεβάτι σας μπορεί να μείνει άδειο όσο θέλετε, οι κυβερνητικές καρέκλες όχι. Εσείς μπορείτε να κάνετε σχέσεις της μιας βραδιάς, μια αλλαγή κυβέρνησης είναι για χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι για να θέλει κάποιος να αλλάξει μια κυβέρνηση πρέπει να έχει υπόψη του μια εναλλακτική που να είναι καλύτερη. Εκτός αν δεν είναι το καλύτερο που τον ενδιαφέρει. Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις ζητά ο πρωθυπουργός - Η εβδομαδιαία ανασκόπηση
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και τη Μεταπολίτευση έως τις σύγχρονες μεταρρυθμίσεις
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.