- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τσιπίτα Καποδιστριακός ΑΕΙ
Στη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επικεντρώνονται τώρα οι στόχοι της κυβέρνησης.
Στη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επικεντρώνονται τώρα οι στόχοι της κυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τους Δελφούς, στόχος είναι η συγχώνευση πανεπιστημιακών τμημάτων της περιφέρειας με άγονα δρομολόγια του ΟΣΕ, προκειμένου να εξοικονομηθούν πρόσθετες δαπάνες χρηματοδότησης. Επίσης, για τους αιώνιους φοιτητές θα ισχύσει η περαίωση, όπου με 700 ευρώ ανά έτος μπορεί κανείς να κλείσει τα βιβλία του, να κατοχυρώσει τα μαθήματα που χρωστάει και να πάρει πτυχίο.
Σημαντική καινοτομία είναι η αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών τμημάτων. Σχολές με μεγάλα χρέη προς το δημόσιο μπορούν να ρυθμίσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους αλλάζοντας όνομα – π.χ. Νέα Φιλοσοφική. Μέσα από συγχωνεύσεις με ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής, περιφερειακά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ μπορούν υπό προϋποθέσεις να ανέβουν και κατηγορία, όπως έχει συμβεί ήδη με την Ένωση Αρχιτεκτονικής - Πανελευσινιακού.
Η διοίκηση των ΑΕΙ περνάει στα αρμόδια συμβούλια, στα οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών, των ιδιοκτητών ακινήτων, της τοπικής Μητρόπολης, των παρανόμων γραφείων στοιχημάτων, πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και άλλοι συναφείς με το ακαδημαϊκό αντικείμενο.
Οι φοιτητές θα μπορούν να ανανεώνουν τις διδακτικές μονάδες στα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής και στα πρακτορεία του Στοιχήματος, μετέχοντας έτσι απευθείας δωρεάν και στην κλήρωση με δώρο διδακτορικά, σκέιτμπορντ και δεκάδες χαρούμενα πτυχία ΤΕΙ. ●
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.