O Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξε με κλειδαρά φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ
«Δεν το δέχομαι να ταλαιπωρείται έτσι ο κόσμος - Για το σημερινό αισθάνθηκα ντροπή»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε με κλειδαρά και άνοιξε κλειστό φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας - Ο υπουργός Υγείας κέρασε καφέ τους ασφαλισμένους που περίμεναν
Μετά από παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη άνοιξε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που ήταν κλειστό, καθώς τρεις υπάλληλοι είχαν αρρωστήσει.
Για πολλές ώρες δεκάδες ασφαλισμένοι ταλαιπωρήθηκαν προσπαθώντας να προμηθευτούν τα φάρμακά τους έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με το πρόβλημα να προκαλεί την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ενώ κανονικά θα έπρεπε να ανοίξει στις 08:00, το φαρμακείο παρέμεινε κλειδωμένο, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι τρεις φαρμακοποιοί είχαν ασθενήσει και δεν είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, μετά από καταγγελίες πολιτών, υπήρξε άμεση παρέμβαση του ίδιου, ο οποίος με τη συνδρομή κλειδαρά (τα κλειδιά τα είχαν οι εργαζόμενοι που απουσίαζαν), άνοιξε το φαρμακείο και οι ασφαλισμένοι εξυπηρετήθηκαν.
Μάλιστα ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στο σημείο και πήγε ο ίδιος σε διπλανή καφετέρια για να αγοράσει και να τους κεράσει καφέδες.
Παράλληλα, στο σημείο βρέθηκαν ανώτερα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, η γενική διευθύντρια, και η διευθύντρια φαρμάκου.
Οι υπάλληλοι του φαρμακείου ξεκίνησαν τη διανομή των φαρμάκων στους ασθενείς, ενώ η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε να εξετάσει τρόπους αποφυγής παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Σε δήλωσή του στα Παραπολιτικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε:
«Αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ. Ήρθε η ώρα για ριζική λύση με τα ΦΥΚ. Δεν το δέχομαι άλλο να ταλαιπωρείται έτσι ο κόσμος και για το σημερινό αισθάνθηκα ντροπή».
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, η διακίνηση των ΦΥΚ (Φαρμάκων Υψηλού Κόστους) αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα στα ιδιωτικά φαρμακεία. Αυτό δήλωσε ο ίδιος στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.