ΑΣΕΠ: 3.200 προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό φέρνει η νέα προκήρυξη
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης και για ΑμεΑ
Περισσότερες από 3.200 νέες προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα φέρνει νέα «mega» προκήρυξη
Εντός του 2025, θα γίνουν περισσότερες από 3.200 νέες προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέσα από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ (8Κ/2024) και το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άτομα με αναπηρία.
Η νέα προκήρυξη 8Κ/2024 του ΑΣΕΠ
Συνολικά 2.237 προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας, φέρνει η προκήρυξη 8Κ/2024 του ΑΣΕΠ, η οποία αφορά αποκλειστικά από απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προκήρυξη της χρονιάς, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη να δημοσιευθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Αφορά στο σύνολο των προσλήψεων του κλάδου ΔΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα, με τις οποίες θα καλυφθούν ανάγκες σε δήμους, περιφέρειες, ΚΕΠ, Οργανισμούς και υπουργεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές, τον Ιανουάριο 2025.
Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις
Οι 2.500 προσλήψεις θα γίνουν με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων.
Εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, ο κάθε υποψήφιος κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης.
Οι ειδικότητες ΔΕ
Σύμφωνα με το προσχέδιο της προκήρυξης οι ειδικότητες που θα ζητηθούν ξεπερνούν ήδη τις 100 με πιθανότητα να αυξηθούν. Ειδικότερα μεταξύ άλλων οι βασικοί ειδικότητες αφορούν:
ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου, ΔΕ Τηλεφωνητών, ΔΕ Κοινωνικοί Φροντιστές, ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, ΔΕ Πληροφορικής, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Κοινωνικοί Φροντιστές, ΔΕ Εργατοτεχνίτες, ΔΕ Μάγειρες, ΔΕ Δομικών Έργων, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Ηλεκτρονικοί, ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες, ΔΕ Θερμαστών, ΔΕ Μηχανολόγοι, ΔΕ Μηχανοτεχνιτών – Συντηρητών, ΔΕ Υδραυλικοί, ΔΕ Τεχνίτες Αλουμινίου, ΔΕ Ψυκτικοί, ΔΕ Οδηγοί, ΔΕ Ξυλουργών, ΔΕ Αρτεργατών, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργου και ΔΕ Προσωπικού Εστίασης.
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης και για ΑμεΑ
Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ προβλέπει την πρόσληψη 1.000 ανέργων ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, σε θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ανέργους που έχουν εγγραφεί στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ και στοχεύει στην ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, διασφαλίζοντάς τους ισότιμες ευκαιρίες απασχόλησης.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και έως κάλυψης των θέσεων εδώ.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έως 18 μήνες και επιχορηγεί το 75% μισθού και εισφορών με ανώτατη επιχορήγηση τις 13.500 ευρώ ανά ΑμεΑ, ενώ το υπόλοιπο καλυπτόμενο από τον εκάστοτε Δήμο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.