- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός μπορεί να βασιστεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τη χρονιά που πέρασε αλλά και τι αναμένει το 2025
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός μπορεί να βασιστεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ - Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τη χρονιά που πέρασε αλλά και τι αναμένει το 2025
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Στο Καρφί» αναφέρει ότι η «ανατρεπτική αντιπολίτευση είναι αυτή που μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή. Είναι αυτή που στριμώχνει την κυβέρνηση και επιτυγχάνει νίκες. Είναι αυτή που αναδεικνύει και δίνει μάχη για τα κοινωνικά ζητήματα».
Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι το 2025 θα είναι μια ακόμη χρονιά πολλαπλών προκλήσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς σ' έναν κόσμο που οι ανισότητες διευρύνονται, οι αβεβαιότητες πολλαπλασιάζονται και η ποιότητα της Δημοκρατίας υποβαθμίζεται, χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική φωνή που θα εκφράζει γνήσια και αποτελεσματικά τον κόσμο της εργασίας, τους πιο ευάλωτους και τα μεσαία στρώματα.
«Μια ισχυρή προοδευτική φωνή απέναντι σε μια κυβέρνηση βουτηγμένη στην αλαζονεία και τη διαφθορά, που περιφρονεί τα προβλήματα των πολιτών.
Ο ελληνικός λαός μπορεί να βασιστεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα».
Ανδρουλάκης: Το 2024 το ΠΑΣΟΚ απέδειξε πως έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι το 2024 ήταν μια χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων για την παράταξή καθώς απέδειξε πως έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και διαθέτει μια ισχυρή πολιτική ταυτότητα, προοδευτικών αρχών και αξιών, που ενώνει τους σύγχρονους μη προνομιούχους και τα μεσαία στρώματα.
«Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε αρχικά να μετατρέψει μια εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας σε ένα πολιτικό γεγονός που εξέπεμψε πολιτικό πολιτισμό. Έχοντας κλείσει τον κύκλο αυτό, σήμερα αγωνιζόμαστε σταθερά και συστηματικά, για να ισορροπήσουμε ένα πολιτικό σύστημα που εδώ και πολλά χρόνια έχει μόνο ένα κυρίαρχο κόμμα», επισημαίνει και προσθέτει πως «το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε έναν άλλο δρόμο άσκησης πολιτικής. Στον πυρήνα της υπάρχει η αναζήτηση επεξεργασμένων λύσεων, με προοδευτικό πρόσημο, για τα προβλήματα του ελληνικού λαού».
Τονίζει ότι «για να ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία και οι συντηρητικές της επιλογές, πρέπει να υπάρχει ένα άλλο στυλ αντιπολίτευσης που θα είναι αποτελεσματική και ουσιαστική. Πίσω από κάθε μας σφοδρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές υπάρχει πάντοτε μια άλλη προοδευτική εναλλακτική λύση που προτείνουμε. Μια λύση που η κυβέρνηση στην αρχή προσπαθεί να απαξιώσει, αλλά στη συνέχεια αντιλαμβάνεται τη σημασία της και την οικειοποιείται με επικοινωνιακούς όρους. Στην ουσία, όμως, δεν αλλάζει τίποτα ραγδαία στη ζωή των πολιτών γιατί οι επιλογές της δεν έχουν ούτε βάθος ούτε ολοκληρωμένο σχέδιο».
Επίσης καταγράφει αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που πήρε το ΠΑΣΟΚ κι «ακολούθησε ασθμαίνουσα η Νέα Δημοκρατία», όπως υπογραμμίζει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.