- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
«Δεν ήξερα ότι έχω θεραπευτικές ικανότητες»: Ο διάλογος του Γεωργιάδη με γιατρό για τις υπερσυνταγογραφήσεις
«Δεν νομίζω να μην κατάλαβε γιατί την έψαχνα», είπε ο υπουργός Υγείας


Άδωνις Γεωργιάδης: Ο διάλογος με γιατρό από τη Μυτιλήνη που υπερσυνταγογραφούσε
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Action24 για το τηλεφώνημα που έκανε στη γιατρό Κέντρου Υγείας στη Μυτιλήνη που «πιάστηκε» να έχει γράφει φάρμακα χιλιάδων εδώ στον σύζυγο και τις κόρες της.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είπε «αρχικά πήρα στο κινητό που είχε η ΗΔΙΚΑ και δεν το σήκωσε κανείς. Στη συνέχεια πήρα στο κέντρο υγείας, μίλησα με τον διευθυντή και μου έδωσε το τηλέφωνο για το σπίτι της. Κάλεσα εκεί, το σήκωσε ο σύζυγός της, μου είπε να την πάρω σε 5 λεπτά και τελικά το σήκωσε η ίδια. Δεν νομίζω να μην κατάλαβε γιατί την έψαχνα. Της είπα "αγαπητή γιατρέ μου έχουν φέρει τα συστήματα κατά της απάτης τους πρώτους σε παραβατικότητα γιατρούς και είστε η πρώτη με διαφορά"».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι είπε στη γιατρό «βλέπω ότι έχετε γράψει τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα στον κ. τάδε μόνο για τον Αύγουστο, τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μια κυρία 14 ετών και χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μια κυρία 12 ετών. Εκείνη μου "είναι ο σύζυγος και τα παιδιά μου"».
Γεωργιάδης: Έγραφε τις συνταγές από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 4 τα ξημερώματα
Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη «μέχρι τότε βλέπαμε συνταγές που έγραφε από τις 9 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα, είτε στο σπίτι είτε στο κέντρο υγείας και βλέπαμε ότι συνταγογραφούσε φάρμακα αντίθετα μεταξύ τους που δεν τα δικαιολογούσε κανένα πρωτόκολλο». Μάλιστα, όταν ο κ. Γεωργιάδης τη ρώτησε γιατί έχει γράψει στη μεγάλη κόρη της τρεις διαφορετικές στατίνες, η γιατρός του απάντησε «έχει μια πάρα πολύ σοβαρή πάθηση αλλά μην ανησυχείτε δεν θα ξανασυμβεί. Τότε εγώ της είπα "δεν ήξερα ότι έχω και θεραπευτική ικανότητα". Κάπου εκεί είπε "ναι θα σας εξηγήσω" και της είπα "δεν χρειάζεται, θα τα πείτε όλα στις αρχές εγώ σας πήρα γιατί ήσασταν πρώτη στη λίστα"».
Η εν λόγω γιατρός είχε «γράψει» συνολικά 705 σκευάσματα και 1.818 τεμάχια στον άνδρα της, τις δύο κόρες τους και τον εαυτό της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Η ποινή που του επιβλήθηκε
Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες
Για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων από την κλιματική αλλαγή
«Ο Ερντογάν έθεσε ξεκάθαρα θέμα διχοτόμησης της Κύπρου και αντί να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Για μια Αθήνα που βλέπει, ακούει και δεν αφήνει κανέναν πίσω», δήλωσε ο Χάρης Δούκας
Ευθύνες σε αυτουργούς και στις πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν το νόμο
«Δεν είναι κάτι παραπάνω από μια λύση πληροφορικής», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» κάνει λόγο για «εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας»
Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν διακοπές έως 10 και 12 ημέρες
«Πρέπει να έχουν συνέπειες οι πρυτανικές Αρχές που δεν εφαρμόζουν το νόμο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
«Παρουσιάζει ως αντιπολίτευση κάτι που δεν είναι αντιπολίτευση»
Η τακτική του κυκλώματος και ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ που χειρίστηκε την υπόθεση με πλήρη μυστικότητα
Σε παρέμβαση του στη Βουλή
Στο Παλαιό Φάληρο - Τοποθέτησαν γλάστρες μπροστά σε δεύτερο αυτοκόλλητο
Είναι απότοκο του εμφυλίου πολέμου αλλά και του μετεμφυλιακού κράτους, λανσάρεται ως «δίκαιη οργή» και η πολιτεία το αντιμετωπίζει διαχρονικά με συγκατάβαση
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής μιλάει για την «παιδεία της θάλασσας» και την εξέλιξη των ελληνογαλλικών σχέσεων μέσα στα χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.