- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κανονικά αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «πρόγευμα» του συνεδρίου
Το ζήτημα ετέθη σε ψηφοφορία
ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο
Την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αύριο Σάββατο, αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανία Παπαγεωργίου το κείμενο της απόφασης της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας θα επαναλαμβάνει το οδικό χάρτη που έχει αποφασιστεί για το Συνέδριο, την εκλογή των συνέδρων και την εκλογή αρχηγού.
Επίσης η Πολιτική Γραμματεία υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα των θεσμικών θέσεων για την επίτευξη της ομαλότητας και της ενότητας του κόμματος».
Στην σημερινή συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία επανέλαβε την προηγούμενη απόφασή της όσον αφορά το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή ότι «επιστρέφεται ως απαράδεκτο».
Η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται ήδη «πρόγευση» αυτού που θα επικρατήσει στο Συνέδριο του κόμματος, η διεξαγωγή του οποίου αποτελεί πλέον ζητούμενο για πολλά στελέχη, μετά και την αναβολή του για τις 8 Νοεμβρίου αλλά και την μη ανακοίνωση χώρου διεξαγωγής.
Ψηφοφορία
Στην Πολιτική Γραμματεία ετέθη σε ψηφοφορία το εάν θα συγκληθεί αύριο η Κεντρική Επιτροπή. Ο Νίκος Σκορίνης κατέθεσε πρόταση να αναβληθεί η Κεντρική Επιτροπή και να οριστεί νέα ημερομηνία, αφού προηγουμένως κληθούν οι πέντε υποψήφιοι στην Πολιτική Γραμματεία και ζητηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο.
Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Υπέρ της πρότασης του Νίκου Σκορίνη να αναβληθεί ψήφισαν επίσης ο Πάνος Ρήγας, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και Θεοδώρας Τζάκρη. Λευκό ψήφισε ο Παύλος Πολάκης ως προς την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής αν και συμφώνησε με τα υπόλοιπα στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Λευκό ψήφισε και ο εκπρόσωπος της νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιώτοπουλος. Απουσίαζαν και δεν βρέθηκαν στο τηλέφωνο η Ρένα Δούρου και η Μαρία Κυβέλη.
Ο κ. Σκορίνης δήλωσε στους δημοσιογράφους δικαιολογώντας την πρόταση του ότι «ήταν μία τελευταία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα και να βρεθεί κοινός τόπος. Διαφορετικά και μέσα στο κλίμα που υπάρχει η αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα σημαίνει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν ενωμένη μορφή. Μακάρι να διαψευστώ».
Πάντως όσον αφορά την αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μόνο με την φυσική παρουσία των μελών της και όχι διαδικτυακά. Ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν. Αντίθετα η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι θα είναι παρούσα. Ο Παύλος Πολάκης θα απουσιάζει γιατί έχει προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.