- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κανονικά αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «πρόγευμα» του συνεδρίου
Το ζήτημα ετέθη σε ψηφοφορία
ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο
Την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αύριο Σάββατο, αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανία Παπαγεωργίου το κείμενο της απόφασης της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας θα επαναλαμβάνει το οδικό χάρτη που έχει αποφασιστεί για το Συνέδριο, την εκλογή των συνέδρων και την εκλογή αρχηγού.
Επίσης η Πολιτική Γραμματεία υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα των θεσμικών θέσεων για την επίτευξη της ομαλότητας και της ενότητας του κόμματος».
Στην σημερινή συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία επανέλαβε την προηγούμενη απόφασή της όσον αφορά το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή ότι «επιστρέφεται ως απαράδεκτο».
Η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται ήδη «πρόγευση» αυτού που θα επικρατήσει στο Συνέδριο του κόμματος, η διεξαγωγή του οποίου αποτελεί πλέον ζητούμενο για πολλά στελέχη, μετά και την αναβολή του για τις 8 Νοεμβρίου αλλά και την μη ανακοίνωση χώρου διεξαγωγής.
Ψηφοφορία
Στην Πολιτική Γραμματεία ετέθη σε ψηφοφορία το εάν θα συγκληθεί αύριο η Κεντρική Επιτροπή. Ο Νίκος Σκορίνης κατέθεσε πρόταση να αναβληθεί η Κεντρική Επιτροπή και να οριστεί νέα ημερομηνία, αφού προηγουμένως κληθούν οι πέντε υποψήφιοι στην Πολιτική Γραμματεία και ζητηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο.
Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Υπέρ της πρότασης του Νίκου Σκορίνη να αναβληθεί ψήφισαν επίσης ο Πάνος Ρήγας, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και Θεοδώρας Τζάκρη. Λευκό ψήφισε ο Παύλος Πολάκης ως προς την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής αν και συμφώνησε με τα υπόλοιπα στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Λευκό ψήφισε και ο εκπρόσωπος της νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιώτοπουλος. Απουσίαζαν και δεν βρέθηκαν στο τηλέφωνο η Ρένα Δούρου και η Μαρία Κυβέλη.
Ο κ. Σκορίνης δήλωσε στους δημοσιογράφους δικαιολογώντας την πρόταση του ότι «ήταν μία τελευταία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα και να βρεθεί κοινός τόπος. Διαφορετικά και μέσα στο κλίμα που υπάρχει η αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα σημαίνει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν ενωμένη μορφή. Μακάρι να διαψευστώ».
Πάντως όσον αφορά την αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μόνο με την φυσική παρουσία των μελών της και όχι διαδικτυακά. Ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν. Αντίθετα η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι θα είναι παρούσα. Ο Παύλος Πολάκης θα απουσιάζει γιατί έχει προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.