- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης από Ξυλόκαστρο: Άλλη μια πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη»
Αυτοψία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Κασσελάκης από Ξυλόκαστρο: Άλλη μια πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη» - Αυτοψία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Το Ξυλόκαστρο επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που πλήγηκαν από την τελευταία πυρκαγιά, ενώ συναντήθηκε με κατοίκους που κινδύνεψαν να χάσουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
«Βλέπω τη ζημιά και αυτό μετά από λίγες εβδομάδες ξεχνιέται από τους αρμοδίους», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση, καθώς οι ανάγκες των πολιτών ενδέχεται να παραμεληθούν με την πάροδο του χρόνου.
Αυτοψία του Στέφανου Κασσελάκη στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Ο Στ. Κασσελάκης συνομίλησε με τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησής τους, καθώς και για τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την έκταση της καταστροφής. Ο ίδιος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εκτίμησή του στην αφοσίωση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.
Ο Στ. Κασσελάκης συνομίλησε και με μια μελισσοκόμο της περιοχής, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η μελισσοκόμος εξέφρασε τα παράπονά της σχετικά με την απαιτούμενη διαδικασία για την αποζημίωση, καθώς, όπως ανέφερε, της ζητήθηκε το ποσό των 280 ευρώ για την υποβολή της αίτησης που αφορά τη ζημιά που υπέστη.
«Η συζήτηση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, αλλά και την πίεση που ασκεί η γραφειοκρατία σε κρίσιμες στιγμές», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στη συνέχεια της επίσκεψής του στο Ξυλόκαστρο, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με πολίτες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του εξέφρασαν τη στήριξή τους.
Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την επιθυμία του να αλλάξει το κόμμα, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών και υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να δώσει την εξουσία στα χέρια τους, τονίζοντας: «Εσείς θα αποφασίζετε».
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει ότι «Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2024 να ζούμε κάθε μέρα στην ανασφάλεια» και παρουσιάζει τις «βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»: 1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία. 2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες. Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών. 3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα. Παραγγελία νέων Λέοπαρντ. 4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής. 5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής.
Στην Κορινθία, άλλη μία πυρκαγιά από αυτές που δεν γίνονται πρώτη είδηση γιατί ξεσπούν εκτός Αθηνών.
— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 4, 2024
Άλλη μία πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη», από αυτές που καίνε επί μέρες, καταστρέφουν με το Κράτος απόν και σβήνουν στη θάλασσα.
«Ήταν δεδομένο ότι θα καούμε…», λένε οι… pic.twitter.com/hVSbjBPFP3
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι επιπτώσεις στην τσέπη των καταναλωτών
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.