- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιμένει ο Κουτσούμπας για drones σε Σούδα και Ακρωτήρι: «Θέμα ημερών να γίνουν στόχοι αντιποίνων οι βάσεις»
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο Κουτσούμπας επιμένει για drones προς Σούδα και Ακρωτήρι, με διάψευση Δένδια η κυβερνητική αντίδραση
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επέμεινε στις δηλώσεις του ότι πολεμικά drones κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα και την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι δύο από αυτά είχαν ως στόχο τη Σούδα και δύο το Ακρωτήρι.
Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η πληροφορία που επικαλέστηκε είναι έγκυρη, επαναλαμβάνοντας όσα είχε αναφέρει νωρίτερα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.
Κουτσούμπας: «Τέσσερα drones προς Κύπρο και Ελλάδα»
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (4/3/2026) στο Action24, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς την Κύπρο και την Ελλάδα.
«Είπα την πληροφορία που είχα η οποία είναι έγκυρη, ότι τα τέσσερα drone που κατευθύνθηκαν προς την Κύπρο και την Ελλάδα, τα δύο αφορούσαν τη Σούδα και τα δύο το Ακρωτήρι», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε συναγερμός στη βάση της Σούδας, ενώ στη συνέχεια ελήφθη η απόφαση για αποστολή συστημάτων Patriot στην Κάρπαθο.
«Αυτή είναι η ουσία και εδώ μπορεί να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του», πρόσθεσε.
«Οι βάσεις μπορεί να γίνουν στόχοι αντιποίνων»
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε επίσης την εκτίμησή του ότι οι στρατιωτικές βάσεις ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο αντιποίνων.
«Το Ιράν έχει πει ότι είναι στόχος αντιποίνων όλες οι βάσεις. Είναι θέμα ημερών και όσο εμπλεκόμαστε να γίνουν στόχοι. Οι βάσεις, όχι η Ελλάδα, γίνονται στόχος αντιποίνων», υποστήριξε.
Όπως σημείωσε, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.
Η απάντηση της κυβέρνησης – Διάψευση Δένδια
Από την πλευρά της κυβέρνησης, πηγές παρέπεμψαν στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.
Ο Νίκος Δένδιας διέψευσε τους ισχυρισμούς περί drones που κατευθύνονταν προς τη Σούδα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφόρηση.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ατζέντα των θεμάτων
Οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ στο «Χιλιοστό»
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη προκάλεσαν παραβάσεις και παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο
Συναντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με τον Έντι Ράμα στα Τίρανα
Αιχμές για το νέο κόμμα Τσίπρα και άνοιγμα σε ΜέΡΑ25
Πυρά του κατά του διοικητή της ΤτΕ
Κοινή γραμμή Ελλάδας και Λουξεμβούργου για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου
Συνολικά 2.106 παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια θα λάβουν οικονομική επιβράβευση
Ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις με ώθηση από Ευρώπη και τουρισμό υψηλότερης δαπάνης
Από τον «Μεγάλο Περίπατο» και τον Δούκα μέχρι την τρομοκρατία και τα Τέμπη
Ο ΥΠΕΞ απαντά στα τουρκικά σχέδια και επιμένει στην άσκηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων
Απαντώντας στην κριτική που άσκησε νωρίτερα ο Τομέας Ενέργειας του κόμματος
Ο διοικητής της ΤτΕ προειδοποιεί για ενεργειακές πιέσεις λόγω Ορμούζ και δευτερογενείς επιπτώσεις
Πόσο πωλείται η βενζίνη στα πρατήρια
«Ρίξτε μεγαλύτερο βάρος στις νεότερες γενιές», ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια αναβίωσης της εγχώριας τρενοεπισκευαστικής δραστηριότητας,
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει πλέον την Ελλάδα ως «χώρα - παράδειγμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση αποφυλάκισης Γιωτόπουλου
Σχεδιαστικός ορίζοντας που φτάνει έως και τα 1.000 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.