- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυτιά οριζόντια κλειστά
Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μην είναι η ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων;
Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μην είναι η ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων; Μην είναι ό,τι μας συμφέρει; «Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία να κρίνεται για το αν σέβεται ή όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάλογα με τη σεξουαλική προτίμηση». Αυτή η βαθυστόχαστη δήλωση ακούστηκε στην ελληνική βουλή με αφορμή την (κατα)ψήφιση της πρότασης νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Προτείνω λοιπόν στην εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, που το είπε, να κατσαδιάσει τον ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διότι οι άσχετοι συμπεριέλαβαν το σεξουαλικό προσανατολισμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώ η κ. Παπακώστα, που προφανώς ξέρει καλύτερα, και τους γκέι υποβιβάζει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και την κυβέρνηση βγάζει αθώα, αφού τα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς αυτά που δεν σέβεται δεν είναι ανθρώπινα!
Το εκνευριστικό είναι ότι επικαλούνται διάφορα κουλά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν το ρατσισμό τους. «Αντιφατική και πρόχειρη» πρόταση νόμου, που κατατέθηκε με πρεμούρα στο θερινό τμήμα. Μα έχουμε ήδη ίσα δικαιώματα, με το νόμο 3304/2005 που απαγορεύει κάθε διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στους χώρους εργασίας. Στους υπόλοιπους χώρους; Αν αρρωστήσει ο σύντροφός μου, δεν έχω δικαίωμα ούτε στο δωμάτιο να μπω, αν εγείρουν αντιρρήσεις οι συγγενείς του, κι ας είμαστε ζευγάρι 15 χρόνια! Ούτε κοινή περιουσία μπορούμε να δημιουργήσουμε, πόσο μάλλον οικογένεια.
Αυτά είναι αλαμπουρνέζικα για την Εύα Μελά του ΚΚΕ, που νοσταλγεί τους θεσμούς του Μεσαίωνα, όταν ο κόσμος παντρευόταν μόνο για να γεννοβολήσει. «Ο γάμος έχει να κάνει κύρια με τη διαιώνιση του είδους και την προστασία των παιδιών και όχι με τη σεξουαλική σχέση ή τη σχέση συντροφικότητας και αγάπης». Έλα! Δεν ξέρω αν είναι παντρεμένη, αλλά αν είναι, τι δουλειά έχει να γυρνοβολάει στη Βουλή αντί να κάθεται σπίτι της και να διαιωνίζει το είδος; Στο ΛΑΟΣ δεν αναφέρομαι καν, γιατί θα λερώσω το πληκτρολόγιο. Όχι ότι το ΠΑΣΟΚ κόβεται ιδιαίτερα, αλλιώς θα έβαζε εισηγητή τον πιο έμπειρο κ. Βενιζέλο.
Oι βουλευτές μας χέστηκαν για το θέμα μας. Εμείς; Περιμένουμε την ΕΕ να έρθει καβάλα στο νομικό της άτι για να μας σώσει, σαν άχρηστες δεσποσύνες στον πύργο. Βέβαια, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει κάθετα τα αυτιά της στο θέμα. Οριζόντια όμως τα σφραγίζει!
Greek kefi
Το mybar ρίχνει διπλοπενιές κάθε Τετάρτη βράδυ, με Greek Night. Περισσότερα δεν λέω, γιατί όσες φορές έχω μιλήσει για ελληνική μουσική έχω φάει φάπες (δικαιολογημένες).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.