- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χρυσοχοΐδης για ενδοοικογενειακή βία: 61 συλλήψεις χθες βράδυ και συνολικά 350 τις τελευταίες εβδομάδες
Το safe house, το θέμα των νησιών και η προαναγγελία της πρόσληψης 300 ειδικών φρουρών
Χρυσοχοΐδης για ενδοοικογενειακή βία: 61 περιστατικά χθες βράδυ - Προανήγγειλε την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών
«Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.
Ανέφερε ότι εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ όπως σημείωσε χθες βράδυ σημειώθηκαν 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική.
Χρυσοχοΐδης: Προανήγγειλε την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών
Αναφερόμενος στο θέμα των νησιών που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός τους, δήλωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις, όπως στη Μύκονο όπου υπηρετούν μόνιμα 50 αστυνομικοί, ενισχύθηκαν με 120, ενώ θα προστεθούν και άλλοι.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην εντατικοποίηση των τροχαίων ελέγχων, λέγοντας πως πολλοί ασυνείδητοι νοικιάζουν οχήματα σε ανήλικους με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά τροχαία και να δυσφημείται και η χώρα.
Σε άλλα ζητήματα λειτουργίας της αστυνομίας, προανήγγειλε την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και αναδιάταξη των δυνάμεων της αστυνομίας, ώστε να γίνει πιο λειτουργική.
Δήλωσε ότι έχουν περιοριστεί οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και ότι στα γήπεδα η οπαδική βία μετά το Φλεβάρη που άνοιξαν και πάλι τα γήπεδα, έχει υποχωρήσει και στόχος είναι τα γήπεδα να μπορούν να προσελκύσουν γονείς με παιδιά και να γίνουν χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Η βία των ανηλίκων, τα τροχαία και οι κόντρες με μηχανές μεγάλου κυβισμού
Για τη βία των ανηλίκων τόνισε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν μειωθεί κατά 20% τα περιστατικά, μετά από στοχευμένους ελέγχους, κατά κύριο λόγο γυναικών αστυνομικών και περιμετρικά αυτών δυνάμεις με πολιτικά. Έχουν γίνει συλλήψεις γονέων που έχουν την ευθύνη. «Πάει καλά» το θέμα δήλωσε ο υπουργός αλλά χρειάζονται επιπλέον αντίμετρα, καθώς και το bullying στα σχολεία. «Έχουμε μία καλή εξέλιξη, αλλά συνεχίζω να ανησυχώ πολύ», ανέφερε ο υπουργός. Απέδωσε τα φαινόμενα της βίας ανηλίκων σε παραστάσεις που έχουν από την καθημερινή τους ζωή, αναφέροντας και πάλι τις ευθύνες των γονέων. Είπε πως στα φαινόμενα βίας ανηλίκων, οι αρπαγές κινητών, οι «βεντέτες», είναι οι πιο συχνές αφορμές.
Για τα τροχαία δήλωσε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι δυνάμεις της τροχαίας και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. Χαρακτήρισε ως πιο σοβαρές αιτίες την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και την ομιλία στο κινητό όταν οδηγούμε. Επίσης η μέθη και η μη χρήση κράνους αποτελούν βασικές αιτίες δυστυχημάτων.
Αναφέρθηκε και στις «κόντρες» που γίνονται με μεγάλες ταχύτητες μέσα στις πόλεις, κυρίως με μηχανές μεγάλου κυβισμού και γίνονται όπως είπε διώξεις δικαστικές, αλλά και κατασχέσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Προανήγγειλε αυξημένη παρουσία της τροχαίας από το Σεπτέμβριο, λέγοντας πως θα είναι πολύ περισσότερο παρούσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.