- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Χατζηδάκη για δημοσιονομική εκτίμηση του προγράμματος
Πόσο στοιχίζουν οι φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση Χατζηδάκη να συζητηθούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων που πρότεινε
Έντονη κριτική άσκησε ο Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «όχι» στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή όπου θα συζητηθούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων της Κουμουνδούρου.
Η Θεοδώρα Τζάκρη απέρριψε την πρόταση Χατζηδάκη
Συγκεκριμένα, κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι το κόμμα της τελικά δεν αποδέχεται την πρόταση Χατζηδάκη και ζήτησε να εισαχθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια και να συζητηθεί ως κανονικό νομοσχέδιο.
Από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής ο κ. Κώστας Τασούλας εξήγησε ότι η αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το δημοσιονομικό κόστος των φορολογικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν ετησίως τα 6 δισ. ευρώ.
Χατζηδάκης: «Νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος»
«Αρχικά νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χατζηδάκης.
Όπως υποστηρίζει, κατά τη συζήτηση θα αποδεικνυόταν «το μέγεθος του λαϊκισμού και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ότι οι προτάσεις του δεν είχαν κοστολογηθεί, ενώ εφόσον τα εφάρμοζαν θα οδηγούσαν την οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και μνημόνια».
«Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια», καταλήγει στη δήλωσή του.
Αρχικά νόμιζα ότι “γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος” και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα…
— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) June 20, 2024
Ο Νίκος Παππάς ήταν αρχικά υπέρ
Να σημειωθεί πως ο τομεάρχης οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς είχε χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη» την πρόταση Χατζηδάκη. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζητούσε την διεξαγωγή δημόσιας συνεδρίασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με την παρουσία του κ. Στέφανου Κασσελάκη αλλά και στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να συζητηθούν και να αναλυθούν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την φορολογία.
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Στα 6-7,3 δισ. ευρώ το κόστος των φορολογικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ
Από 6 έως και 7,3 δισ. ευρώ εκτιμά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι θα κοστίσει το φορολογικό σύστημα που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ η ετήσια μείωση των εσόδων αποτιμάται στα 3,5 δισ. ευρώ ενώ το κόστος από τη μείωση κατά 4,5 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών υπολογίζεται σε 428 εκατ. ευρώ το 2025 και φθάνει τα 1,7 δισ. ευρώ το 2028.
Το συνολικό ετήσιο κόστος των μέτρων που περιλαμβάνουν οι δύο προτάσεις νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μείωση ΦΠΑ και μείωση συντελεστών φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ) υπολογίζεται σε τουλάχιστον 11,8 έως 13,3 δισ. ευρώ + 4,1 δισ. ευρώ από την κατάργηση της προκαταβολής φόρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.