Πολιτικη & Οικονομια

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο»

Πιθανός υποψήφιος για τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ζήτησε συντεταγμένη διαδικασία εκλογής προέδρου το φθινόπωρο © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Πήρε θέση ο Χριστοδουλάκης: Να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο

Έντονη κριτική άσκησε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στον Νίκο Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

ο Μανώλης Χριστοδουλάκης
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α' Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Μ. Χριστοδουλάκης: Τα αποτελέσματα των εκλογών υποτιμούν την ιστορία της παράταξης

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που πολλοί θεωρούν ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, έριξε βολές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου το φθινόπωρο.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι αυτό «υποτιμά την ιστορία της παράταξης, τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα, και κυρίως την προοπτική της».

Γι' αυτό και έθεσε το ερώτημα: «Το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, γεννά προσδοκία στα μέλη μας, στη βάση μας και στον προοδευτικό κόσμο ότι μπορούμε δυνητικά να αποτελέσουμε φορέα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι, αυτό αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί συνθήκες πολιτικού εγκλωβισμού».

Οι βολές του Μανώλη Χριστοδουλάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Η θεσμική λειτουργία του κόμματος απαξιώθηκε. Ελάχιστες γόνιμες συνεδριάσεις των οργάνων, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν, οι θέσεις μας σε κρίσιμα νομοσχέδια δεν συζητήθηκαν στα κομματικά όργανα, το κόμμα πήρε τη μορφή ενός κλειστού σχηματισμού, που δεν ενέπνευσε τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη συνδιαμόρφωση.

- Είναι αυτονόητη αναγκαιότητα η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, η διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου. Απαιτείται συμπαγές πολιτικό αφήγημα, αυτοπεποίθηση στις ιδέες και στα στελέχη μας, μακριά από οποιαδήποτε φοβικότητα. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες.

- Χρειάζεται πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο, με όρους μαζικότητας και εξωστρέφειας που θα προσδώσει νέα δυναμική, και μετέπειτα, Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου. Με απόφαση Προέδρου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.