- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Φουντώνουν» τα σενάρια περί Ανασχηματισμού μέσα στις επόμενες ημέρες
Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το ιστορικό ρεκόρ αποχής
Ευρωεκλογές 2024: Φουντώνουν τα σενάρια περί Ανασχηματισμού - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει τις αποφάσεις του
Ανασχηματισμό της κυβέρνησης φαίνεται ότι φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το ιστορικό ρεκόρ αποχής που καταγράφηκε την Κυριακή (9.6). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη λαμβάνει τις αποφάσεις του για τα πρόσωπα που μένουν ή φεύγουν από το κυβερνητικό σχήμα, σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες μέσω της κάλπης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά τα Exit Polls αναφέρθηκε στο ποσοστό που φαίνεται να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία και σημείωσε: «Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν αγώνα για αυτό που τους περιμένει. Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει για τις Ευρωεκλογές. Γνωρίζαμε ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορική αποχή που καταγράφεται: «Προεκλογικά και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για τη θέση της Ευρώπης και τη συμμετοχή μας σε αυτή. Υπήρξαν πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Σέβομαι την επιλογή τους είτε γιατί εκφράστηκε με αποχή ή με επιλογή μικρότερων σχημάτων, ακούω τη φωνή τους και την επιλογή τους. Στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Από τώρα ξεκινά η πορεία μιας νέας διαδρομής προς το 2027, με μεγαλύτερη έμφαση στα προβλήματα, με περισσότερη προσπάθεια για λιγότερες αστοχίες. Η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολλή καλύτερη από τη σημερινή».
Ανασχηματισμός μέσα στις επόμενες ημέρες; - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το ταξίδι του στην Ιορδανία
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακυρώθηκε το προγραμματισμένο για αύριο Τρίτη (11.6) ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ιορδανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει αύριο την πρώτη του συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Φαίνεται ότι ο Υπουργικό Συμβούλιο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή (14.6), όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί. Πάντως, μέσα από τη συνέντευξή του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει στοιχεία για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του και τις αλλαγές - πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει για να ανατρέψει το τοπίο.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι απώλειες της Νέας Δημοκρατίας δεν συγκρίνονται με αυτές που καταγράφηκαν σε άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, όπως στη Γαλλία. Ο Εμανουέλ Μακρόν συνετρίβη εκλογικά, αφού είδε τα ποσοστά του κόμματός του να πέφτουν στο 15%. Μάλιστα, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 30 Ιουνίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.