Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας μετά τις Ευρωεκλογές
«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στο δημογραφικό», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για στήριξη της οικογένειας μετά τις Ευρωεκλογές - Όσα είπε ο πρωθυπουργός για το Δημογραφικό
Την ανακοίνωση νέων οικονομικών μέτρων στήριξης της οικογένειας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2024 - Εθνική Προτεραιότητα» στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα νέα μέτρα θα έρθουν μετά τις Ευρωεκλογές και θα αφορούν - μεταξύ άλλων - σημαντικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη.
Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η αναδιάταξη των πολιτικών μας για να στηριχθούν οι νέες οικογένειες
«Για να έχει κανείς αποτέλεσμα με το πρόβλημα του Δημογραφικού χρειάζεται υπομονή και πολύς χρόνος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «για την κυβέρνηση η αναδιάταξη όλων των πολιτικών μας, προκειμένου να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, είναι πρώτη προτεραιότητα. Η κυβέρνηση μόλις προσφάτως αύξησε το επίδομα γέννας στα 2.400 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023 και υπογράμμισε τόσο την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του προγράμματος "Στέγη μου", όσο και τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δρομολογείται στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, «προκειμένου να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν κάνουν οικογένεια». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει κατά προτεραιότητα στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είναι αυτή, που πρωτίστως παίρνει την απόφαση για οικογένεια, ενώ υπογράμμισε και το βαρύνοντα ρόλο που έχουν στην οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στο να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε μιλάμε για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία του Ολοήμερου σχολείου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.