- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν σεβαστείτε τη Συμφωνία, ο δρόμος προς την ΕΕ είναι κλειστός
«Τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση» είπε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις προκλήσεις και τις δηλώσεις
Σαφές μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε από τη Βέροια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Παράλληλα έστειλε το μήνυμα - αναφερόμενος στον φράχτη στον Έβρο - ότι «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», ενώ απάντησε στους «υπερπατριώτες πολεμοχαρείς» τονίζοντας ότι συνάντησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον διόρθωσε όσον αφορά τα ζητήματα της μειονότητας.
«Κάποιοι προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν την πίστη. Δεν παίζει κανείς με την ορθοδοξία, δεν παίζει κανεις με την πίστη, να γυρίσετε την πλάτη σε όσους προσπαθούν με τον άθλιο τρόπο να αξιοποιήσουν τα πιστεύω της ελληνικής κοινωνίας» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός ασκώντας εκ νέου κριτική στην αντιπολίτευση που «τάζει λεφτόδεντρα».
Το μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία
Όσον αφορά τα πολιτικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «οι εκλογές αυτές αφορούν και την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όλη η αντιπολίτευση είτε από δεξιά είτε από αριστερά έχει στρατευθεί για να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, χωρίς να λένε κουβέντα για την Ευρώπη. Εχουμε από τα δεξιά τους υπερπατριώτες πολεμοχαρείς που θεωρούν ότι σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση πρέπει να κατηγορηθεί ότι δήθεν είναι ενδοτική, επειδή ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και να τον διορθώσει όσον αφορά τα ζητήματα της μειονότητας».
«Όσον αφορά τις εκκρεμότητες με τον βόρειο γείτονά μας θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά είχαμε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί θα πρέπει να την εφαρμόσουμε. Αν πιστεύουν ότι κάποιοι μπορούν να την αμφισβητήσουν θα γνωρίζουν δύο πράγματα: Ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία» συνέχισε ο πρωθυπουργός με μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία.
Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:
Έρχεται από τον Σεπτέμβριο το Ψηφιακό Φροντιστήριο
Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο θα αφορά μαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου και μέχρι τώρα υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται. Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα λειτουργήσει ψηφιακό φροντιστήριο πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ζωντανά ερωτήσεις από τους μαθητές και να απαντώνται. Σε ορισμένες εξαιρετικά απομακρυσμένες νησιωτικές και άλλες περιοχές όπως παράδειγμα η Γαύδος, θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας. Δηλαδή θα υπάρχουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Αυτή η υβριδική λειτουργία θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.
Για τους γονείς θα λειτουργήσει η εφαρμογή e-parents, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση για τις απουσίες, τη βαθμολογία των μαθητών και τις ανακοινώσεις των σχολείων. Θα λειτουργήσει το ψηφιακό βιβλίο πράξεων του συλλόγου διδασκόντων, θα γίνονται διαδραστικά μαθήματα και θα εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό υλικό με πίνακες και άλλα μέσα. Η παρουσίαση του ψηφιακού φροντιστηρίου έγινε πρώτα σε μία τάξη μαθητών και στη συνέχεια ενώπιον μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την όλο και μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
«Εμείς θα συνεχίσουμε με τολμηρά βήματα το μεγάλο άλμα στην Παιδεία», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί 20.000 διαδραστικοί πίνακες σε σχολεία και θα φτάσουν τους 36.000 μέχρι το τέλος του χρόνου. Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μαθητές απομακρυσμένων περιοχών αλλά και όσων οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κλασικό φροντιστήριο και αυτό όπως είπε θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.
Επισήμανε ότι ο στόχος είναι το Ψηφιακό Φροντιστήριο να γίνει ανταγωνιστικό προς το κλασικό φροντιστήριο.
Μητσοτάκης: Πήρα πρώτη φορά υπολογιστή στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου
Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε πάνελ με δυο μαθητές, τη διευθύντρια του σχολείου και μία γονέα. Εκεί ανέφερε ότι ο ίδιος πήρε για πρώτη φορά υπολογιστή στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου και επειδή δεν δέχονταν τις εργασίες του χειρόγραφες ήταν αναγκασμένος να τις δακτυλογραφήσεις τη γραφομηχανή μέχρι τότε. Ταυτόχρονα επέστησε την προσοχή στις σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, όπως είναι το μπούλινγκ, και σημείωσε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο, καθώς είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.
«Πρωταγωνιστής της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής, το κυριότερο συστατικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι οι σχέσεις που αναπτύσσει ο εκπαιδευτικός με τον μαθητή. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτό το οποίο ερχόμαστε να κάνουμε σήμερα είναι να κάνουμε ευκολότερη τη δουλειά τους», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.
Η ψηφιακή μεταρρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ανέφερε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπονται 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για 25 έργα στο χώρο της Παιδείας και από αυτά 232.000.000 για το Ψηφιακό Σχολείο.
Τον Κυριάκος Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, η υφυπουργός Ζέτα Μακρή και ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.