Παπανώτας κατά Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα, αλλά για ηγέτης δεν κάνει»
«Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς», λέει ο παρουσιαστής
Δημήτρης Παπανώτας κατά Στέφανου Κασσελάκη - Η απάντηση στην Έφη Αχτσιόγλου
Κατά του Στέφανου Κασσελάκη στράφηκε ο Δημήτρης Παπανώτας, λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τον θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο follower του στα social media, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει για ηγέτης.
Παπανώτας κατά Κασσελάκη: «Δεν κάνει για ηγέτης»
«Αλήθεια; Με έβγαλε εμένα ρατσιστή, ξεπερασμένο, μισογύνη και απαράδεκτο και το μετάνιωσε; Και αύριο σαν πρωθυπουργός θα μιλάει με Ερντογάν και ηγέτες μεγάλων δυνάμεων κι εμείς θα του έχουμε εμπιστοσύνη? Κι αν μπει μέσα η Μπεκατώρου και του πει “ή εγώ ή ο Ερντογάν ” τι θα γίνει? Πόλεμος? Άσε ρε φίλε… Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι. Όχι για ηγέτης…», απάντησε ο Δημήτρης Παπανώτας σε σχόλιο ακολούθου του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε την απόφαση να θέσει εκτός ψηφοδελτίου επειδή «πιέστηκε από παντού».
Παπανώτας: Η τηλεφωνική παρέμβαση - απάντηση στην Έφη Αχτσιόγλου
Ο Δημήτρης Παπανώτας παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA, στην οποία νωρίτερα ήταν προσκεκλημένη η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, και δήλωσε: «Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στη σκέψη μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το “μιλήστε, εφόσον κακοποιείστε” από το “φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Είναι άλλο το “έχεις ευθύνη να μιλήσεις” από το “έχεις ευθύνη γιατί προκάλεσες τη βία”. Η κυρία Αχτσιόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά, ότι “αυτή φταίει” κ.λπ. Μακριά από εμένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο, παρακαλώ πολύ, δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μιλούσε για την κακοποίησή της και επί δέκα χρόνια έτρεχα στα δικαστήρια».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι ή αν σκέφτομαι αλλιώς. Εγώ είπα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες. Και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση, εφόσον δεν μιλάτε και εφόσον το ανέχεστε, γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει; Δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της για να παρέμβει άρα το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε. Εγώ αυτό είπα. Και έρχεται η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία κυβερνούσε πέντε χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης και λέει ότι “δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις (δομές), δεν υπάρχει αντίληψη στην Αστυνομία που να σε βοηθήσει και θα πας εκεί και δεν θα σου δώσουν σημασία, ακόμα και στη δικαιοσύνη να πας και να βγάλεις ασφαλιστικά μέτρα, δε θα εφαρμοστούν”. Όταν μια κακοποιημένη γυναίκα ακούει αυτόν τον λόγο, της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια; Κάθε άλλο, της λες κάτσε στα αβγά σου και πέρνα μόνη σου το μαρτύριό σου. […] Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς».
Η Έφη Αχτσιόγλου για τον Δημήτρη Παπανώτα
Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, είχε αναφερθεί νωρίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση του Δημήτρη Παπανώτα. «Η τοποθέτηση αυτή έγινε ένα μήνα πριν άρα ο πολιτικός φορέας επέλεξε να βάλει στο ψηφοδέλτιο του έναν άνθρωπο με αυτές τις απόψεις. Κανονικά όταν βάζεις κάποιον στο ψηφοδέλτιο σου τον βάζεις γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά και όχι επειδή είναι γνωστός.
» Η αντίδραση του Κασσελάκη έρχεται όταν γίνεται κατακραυγή και όχι όταν γίνονται οι δηλώσεις. Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχική δήλωση, πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις γυναίκες στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας. Η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση στην ισότητα. Δεν δέχομαι την τοποθέτηση της κοπτοραπτικής. Το victim blaming είναι μια αντίληψη, δεν είναι ζήτημα σαρδάμ. Είναι συνηθισμένο να κατηγορούνται στην πατριαρχεία τα θύματα. Δείτε πώς ακούγεται αυτή η δήλωση με φόντο τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Δεν μπορεί να γίνεται μία καταγγελία και η αστυνομία να “σφυρά” αδιάφορα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.