Πολιτικη & Οικονομια

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ποινικά όμως θέλει μια συζήτηση

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως θα γίνει έρευνα σε βάθος για τους Αγίους Αναργύρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μ. Χρυσοχοΐδης: Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ποινικά όμως θέλει μια συζήτηση
Μ. Χρυσοχοΐδης: Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ποινικά όμως θέλει μια συζήτηση © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι: Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης - Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως θα γίνει έρευνα σε βάθος για τους Αγίους Αναργύρους 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στο ERTNews μετά τη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους μπροστά στο αστυνομικό τμήμα από το οποίο είχε βγει, ενώ μιλούσε με το 100 για να έρθει ένα περιπολικό για να πάει με ασφάλεια στο σπίτι της όπως είχε ζητήσει.

Αποσπάσμασματα από τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη

«Προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα manual, πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

Τόνισε πως: «Έχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό». Τόνισε ξανά πως, «αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό, κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδώθει ή οποιοδήποτε αμέλεια αδράνεια παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πρόσθσε πως μετά τον covid υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών.

Ο Υπουργός εξήγησε σχετικά με την ένταξη του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα πως: «Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ποινικά όμως θέλει μια συζήτηση. Θα πρέπει ποινικολόγοι μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης να “καθίσουν κάτω”, να δούμε αν πραγματικά απαιτείται να υπάρξει αυτή η μεταβολή».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY