Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Είμαι συντετριμμένος - Η έρευνα διεξάγεται πολύ γρήγορα

«Από τις δυσκολότερες στιγμές που έχω βιώσει» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσοχοΐδης για τη γυναικοκτονία: Η έρευνα διεξάγεται πολύ γρήγορα
Χρυσοχοΐδης για τη γυναικοκτονία: Η έρευνα διεξάγεται πολύ γρήγορα © ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Η έρευνα διεξάγεται πολύ γρήγορα

Στη γυναικοκτονία της 28χρονης, δίπλα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι «θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και θα παρουσιάσει σχέδιο για την αστυνόμευση, είπε πως πρόκειται για «τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στην πολιτική και προσωπική μου διαδρομή».

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία: Η έρευνα θα τελειώσει πολύ γρήγορα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως η έρευνα για το τι έχει συμβεί θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Όπως ανέφερε ο υπουργός: «Τέσσερις ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου, που χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε.

»Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα. Είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε σε όλες τις αρχές, αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες με όλο το υλικό, χωρίς να αποκρύπτει τίποτα. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια, ολόκληρη και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη από Θεσσαλονίκη για δολοφονία στους Άγιους Ανάργυρους

Στον ανακριτή σήμερα ο γυναικοκτόνος των Αγίων Αναργύρων

Στην ανακρίτρια θα οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη (4.4), ο 39χρονος γυναικοκτόνος των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο. Σήμερα αναμένεται να γίνει και η κηδεία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0b1ohqfa1e9)

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους - Τα στοιχεία της υπόθεσης

Σύμφωνα με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ο διοικητής του τμήματος, η υποδιοικητής η οποία το βράδυ του φονικού είχε τον ρόλο επόπτη των αστυνομικών τμημάτων Δυτικής Αττικής, η οδηγός της, ο φρουρός του τμήματος, καθώς και ο εκφωνητής της «Άμεσης Δράσης».

Ο έως τώρα έλεγχος στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης καταδεικνύει πως υπάρχουν ευθύνες για όλους αυτούς τους αστυνομικούς, για τους οποίους κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέχρι την περάτωση της έρευνας. Ειδικά για τον εκφωνητή του «100» και τον υπαρχιφύλακα-φρουρό του αστυνομικού τμήματος, τα ευρήματα σε βάρος τους, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είναι σημαντικά.

«Το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο, από χθες, από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ», τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη συνομιλία της 28χρονης με το «100», λίγο πριν τη δολοφονία της από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα» όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων. Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται ως μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς, και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο "100", ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους».

Επίσης, σημειώνουν ότι «μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ