Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: Κάνει λόγο για «μονταζιέρα» για την λέξη «μπάτσος» που χρησιμοποίησε

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δούκας για «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις
© Δήμος Αθηναίων

Χάρης Δούκας: Αντιδράσεις για την φράση «γκλομπ μπάτσου» - Τι απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων

Αντιδράσεις προκάλεσε η φράση «γκλοπ μπάτσου» που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κάτα τη διάρκεια μίας έντονης συζήτησης που είχε ο δήμαρχος με μια κάτοικο των Εξαρχείων σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ακούγεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, να λέει «είδατε εδώ μέσα γκλοπ μπάτσου;».

Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας: Προκλητική συμπεριφορά 

Η χρήση της συγκεκριμένης λέξης προκάλεσε αρνητικά σχόλια, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, κάνει λόγο για «προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά».

«Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι».

Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων ''προοδευτικών'' και όχι μόνο.

Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»...» προσθέτει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Η απάντηση του δήμου Αθηναίων

Από την πλευρά του ο δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για «μονταζιέρα» σε ανακοίνωσή, χαρακτηρίζοντας, δε, «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ.

«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε "γκλοπ μπάτσου". Η φράση του δημότη "κόπηκε" σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε.

Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί "κατωτέρων" για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή!

ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ