- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περισσότεροι από 8 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν ικανοποιητική ποιότητα ζωής
Θετικά αποτιμούν οι πολίτες της ΕΕ και την οικονομία
Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει θετικές αντιλήψεις για την οικονομία και την ποιότητα ζωής στις περιφέρειες της ΕΕ - Αναλυτικά τα στοιχεία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε Έκτακτο Ευρωβαρόμετρο που διεξήχθη σε περιφερειακό επίπεδο, το οποίο καταδεικνύει ότι οι πολίτες της ΕΕ βλέπουν θετικά την οικονομική κατάσταση και την ποιότητα ζωής στην περιφέρειά τους.
Ευρωβαρόμετρο: Ικανοποίηση για οικονομία - ποιότητα ζωής
Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους (82%) δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής στην περιφέρειά τους είναι καλή. Ταυτόχρονα, 65% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας της περιφέρειάς τους είναι καλή.
Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος η περιφέρειά τους είναι το κόστος ζωής (31%), η οικονομική κατάσταση και η ανεργία (26%), καθώς και η υγεία (26%). Ακολουθούν η στέγαση (20%), το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή (19%) και το εκπαιδευτικό σύστημα (18%).
Οι προτεραιότητες για το μέλλον της Ευρώπης
Ταυτόχρονα, προσδιορίζουν την οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την απασχόληση (29%) ως μία από τις σημαντικότερες διαστάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, ακολουθούμενη από την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον (24%), την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό (24%), τη δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα και το κράτος δικαίου (21%), την υγεία (21%), την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ (20%) και τη μετανάστευση (19%).
Η εμπιστοσύνη στις περιφερειακές και τοπικές αρχές παραμένει υψηλή, όπως και η εμπιστοσύνη στην ΕΕ. 58% των ερωτηθέντων τείνουν να εμπιστεύονται τις περιφερειακές και τοπικές αρχές και 38% τείνουν να μην τις εμπιστεύονται. Τα ίδια ποσοστά παρατηρούνται όσον αφορά την εμπιστοσύνη στην ΕΕ.
Η πλειονότητα των Ευρωπαίων εξακολουθεί να επιδεικνύει αισιοδοξία. 66% από αυτούς είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της περιφέρειάς τους, ενώ το 32% είναι απαισιόδοξοι. Ταυτόχρονα, το 55% είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ, ενώ το 42% είναι απαισιόδοξοι.
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η πλειονότητα των Ευρωπαίων (47%) εξακολουθεί να έχει θετική εικόνα για την ΕΕ, ενώ το 21% έχει αρνητική εικόνα και το 30% έχει ουδέτερη εικόνα.
Το Έκτακτο Ευρωβαρόμετρο σχετικά με την κοινή γνώμη στις περιφέρειες της ΕΕ διεξάγεται κάθε τρία χρόνια σε περιφερειακό επίπεδο και παρέχει λεπτομερή εικόνα της γνώμης των ευρωπαίων πολιτών.
Η παρούσα έκδοση διεξήχθη μεταξύ 11ης Ιανουαρίου και 15ης Φεβρουαρίου 2024. Πραγματοποιήθηκαν 62.091 συνεντεύξεις τηλεφωνικών σε 194 περιφέρειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο σενάρια και η πρόταση για αύξηση 70 ευρώ
Δεν σταματά η διαδικασία διεύρυνσης
Γιατί δεν θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ
Το ποσό των 750 ευρώ είναι μεικτό και υπόκειται σε κρατήσεις
Ο βασικός κανόνας για να υπολογίσετε άμεσα το τελικό ποσό που θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό
Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 20%
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.