Πολιτικη & Οικονομια

Εισαγγελική έρευνα για τα μαζικά mail από την Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου σε αποδήμους

Τα υπό έρευνα αδικήματα αφορούν τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς εστάλησαν τα email σε αποδήμους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Πώς εστάλησαν τα email σε αποδήμους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για τα μαζικά mail σε αποδήμους

Εισαγγελική παρέμβαση από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά τη διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο και τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. 

Κεραμέως: Δεν αφήσουμε σκιά στην υπόθεση

Στο θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως μιλώντας στο ERTNews. Δήλωσε πως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email και ακολούθως ανέφερε ως προς το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών και συμπλήρωσε ότι: «δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί έρευνα για το εν λόγω ζήτημα και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ