Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης για την ιδιοκτησία αλλοδαπών εταιρειών: «Αν ο νόμος με αφορά, θα τις πουλήσω»

Η απάντηση σε δημοσίευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Οι αλλαγές Κασσελάκη - Τομεάρχης διαφάνειας ο Πολάκης
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης για την ιδιοκτησία αλλοδαπών εταιριών - Η απάντηση σε δημοσίευμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά μέσα από ανάρτησή του στο Χ στο δημοσίευμα του News247.gr σχετικά με το γεγονός ότι εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης εταιρειών στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι θα επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του προκειμένου να ενημερωθεί αν απαγορεύεται οι κοινοβουλευτικοί αρχηγοί των κομμάτων να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών και αν η νομοθεσία αφορά και την περίπτωσή του, καθότι δεν είναι βουλευτής. 

«Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος», αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Ο Κασσελάκης για την ιδιοκτησία αλλοδαπών εταιριών

Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών.

Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής. Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής.

Το δημοσίευμα για τις εταιρίες Κασσελάκη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Osios LLC, με έδρα τις ΗΠΑ τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός προκύπτει από τη δανειακή σύμβαση που δόθηκε τα Χριστούγεννα από εταιρεία συμφερόντων του κ. Κασσελάκη προς την εταιρεία Left Media A.E, με στόχο, όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές προσκείμενες σε αυτόν, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και να τους καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων.

Η δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπεγράφη από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη, που όπως αναφέρεται στο κείμενο, είναι και ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας.

Η περίεργη αναφορά Κασσελάκη στον Μάρη περί «εξαγοράς του ΣΥΡΙΖΑ»

Αίσθηση όμως δημιούργησε και η αναφορά που έκανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον επιχειρηματία και εκδότη Δημήτρη Μαρη ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Κασελακη, θα αγόραζε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται στη περίπτωση που πρόσφατα αποκαλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Οne, σύμφωνα με τον οποιο, ο κ. Μάρης μέσω του «Έτερον» του ερευνητικού ινστιτούτου που είχε δημιουργήσει με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελαρίδη, θα χρηματοδοτούσε με 1,2 εκατ. ευρώ την «Αυγή».

Η διαφημιστική συμφωνία ακυρώθηκε, μετά την ήττα της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές από τον Στέφανο Κασσελάκη. Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία, οπότε είναι πιθανόν να εννοει κάτι άλλο που δεν είναι γνωστό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY